Drapsdømte kan ha rømt Sverige

Den drapsdømte nynazisten Tony Olsson og tre andre rømte fanger kan allerede være ute av Sverige. Natt til onsdag skjøt de seg vei ut av et fengsel ved Södertälje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Svensk politi advarer om at uskyldige mennesker kan bli skadd etter at de fire rømlingene tok en kvinnelig fangevokter som gissel under flukten. Mennene truet fangevokteren med en pistol og løsnet flere skudd da de tok seg ut av fengselet i Hall, som er blant de strengest bevoktede i landet.

- De har støtte utenfra og vet naturligvis at de er ettersøkt. Det er klart at det finnes en risiko for at allmennheten kan komme i veien, sier rikskriminalpolitiets sjef Lars Nylén til Aftonbladet.

Selv om grensekontrollen er blitt skjerpet, holder han muligheten åpen for at fangene allerede kan ha rømt til et annet land.

- Har man tatt seg gjennom murene på Hall, så har man allerede passert den strengeste kontrollsonen vi har i Sverige. Å passere grensen i et grenseløst Europa er ikke vanskelig, mener Nylén.

Politidrap

Tony Olsson sonet en livstidsdom for politidrap og bankran. De tre som rømte sammen med ham, er Alfred Sansiviero, Mahmoud Amaya og Daniel Maiorana. De sonet fengselsstraffer på mellom tre og tolv år for blant annet ran og mishandling.

- Vi har slått riksalarm, og foreløpig er det Stockholm-politiet som tar hånd om etterforskningen. Vi har samlet så mye folk som mulig nå i ferien, sier politiets pressetalskvinne Karin Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer