DREPTE SVIGERFAR: Martin Törnblad (24) og samboeren Sara Lundblad er dømt for å ha skutt og begravd Göran Lundblad. I Oktober i fjor ble Törnblad grovt mishandlet av to drapsmenn i fengselet. Foto: Karl Nilsson / EXP
DREPTE SVIGERFAR: Martin Törnblad (24) og samboeren Sara Lundblad er dømt for å ha skutt og begravd Göran Lundblad. I Oktober i fjor ble Törnblad grovt mishandlet av to drapsmenn i fengselet. Foto: Karl Nilsson / EXPVis mer

Drapsdømte Martin (24) grovt mishandlet av to drapsdømte medfanger

- Jeg ble banket så jeg ikke skal tyste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svenske Martin Törnblad (24) er dømt for å ha skutt og drept sin egen svigerfar. Nå er han grovt mishandlet i fengselet av to andre drapsdømte.

- Jeg sa jeg skulle fortelle hvem som egentlig drepte svigerfar. De liker ikke folk som tyster, skal Törnblad ha sagt i et politiavhør, ifølge den svenske avisen Aftonbladet.

Törnblad skal gjentatte ganger ha blitt slått, sparket og trampet i hodet i oktober 2015, av to drapsdømte medfanger, som nå er tiltalt for voldshandlingene mot den svenske mannen.

- To karer sa de ville snakke med meg inne på cella. Jeg sa vi kunne ta det utenfor, men da de skjønte at jeg ikke gjorde som de sa, sparket de meg rett ned, har 24-åringen sagt til politiet under etterforskningen.

Törnblad tror selv at angrepet handler om at han nå ville fortelle hvem den egentlig drapsmannen var.

- Det må ha spredd seg til resten av avdelingen og nå får jeg bank så jeg ikke skal tyste, sier han til politiet.

Drepte svigerfar for penger

Sommeren 2012 forsvant bonde og millionær Göran Lundblad. Først to år senere fikk politiet et gjennombrudd i etterforskningen, da Törnblad selv fortalte letemannskaper at han og kjæresten Sara Lundblad (datteren til den savnede) hadde gravd ned liket i en åker.

Kjæresteparet skal ha først ha skutt ham med en hagle. Motivet for drapet skal ha vært penger.

DRAPSPLASSEN: I en eng, nord i Förlösa, fant politiet liket av Göran Lundblad. Lundblad skal ha blitt skutt av datteren og Törnblad.  Foto: Karl Nilsson/EXP
DRAPSPLASSEN: I en eng, nord i Förlösa, fant politiet liket av Göran Lundblad. Lundblad skal ha blitt skutt av datteren og Törnblad.  Foto: Karl Nilsson/EXP Vis mer

Göran Lundblad ble funnet nedgravd nøyaktig etter Törnblad sine beskrivelser, og både han og den dreptes datter ble i 2014 dømt til 18 års fengsel. Men det unge paret har i ettertid nektet for å ha noe med drapet å gjøre. Nå hevder Törnblad at det er en annen slektning som står bak drapet.

Fanget på overvåkingskamera

Mishandlingen av Törnblad sees på som spesielt alvorlig siden de to tiltalte 30-åringene skal ha vist total hensynsløshet.

Det viktigste beviset i saken er bildene fra overvåkingskamera i Kumla fengsel.

Banket opp av drapsmenn

De to nylig tiltalte 30-åringene i Kumla fengsel har tunge drapsdommer fra tidligere.

Den ene har knivdrept en venn på en fest. Kniven som ble brukt var en førti centimeter lang kjøkkenkniv, og drapet skjedde med hele festen som vitner.

Den andre 30-åringen er dømt for drapet på Jörgen Lindskog (49). Drapet har blitt beskrevet som en ren henrettelse.