Spania:

Drapsdømte «Rambo» (63) på rømmen

«Galicias Rambo» har rømt fra fengsel for tredje gang. Nå har lokalbefolkningen i en søvnig spansk kommune tatt menneskejakten på sin egen kappe.

LUSKER I SKOGENE: Noe er råttent i den søvnige spanske kommunen Pontedeume. Lokalbefolkningen kaller ham «Galicias Rambo». Foto: Sergio Formoso / Shutterstock / NTB
LUSKER I SKOGENE: Noe er råttent i den søvnige spanske kommunen Pontedeume. Lokalbefolkningen kaller ham «Galicias Rambo». Foto: Sergio Formoso / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var først da sommeren gikk mot slutten at innbyggerne i den lille spanske kommunen Pondeume begynte å fatte mistanke.

Hviskingen ble snart til historier som spredte seg som ild i tørt gress. Gjenstander som på mystisk vis forsvant fra matskap og kjøkkenskuffer: kjekspakker. Ølbokser. Kjøttpålegg.

Én hevdet å ha labbet inn i kjøkkenet sitt midt på natta, hvor han angivelig påtraff en mann som sto og kikket inn i et åpent kjøleskap. Andre mente å ha sett en eldre mann halte rundt et forlatt hus midt på natten.

PÅ RØMMEN: Alfredo Sánchez Chacón (63). Foto: Politiet
PÅ RØMMEN: Alfredo Sánchez Chacón (63). Foto: Politiet Vis mer

Men det var først dagen før nyttårsaften, da en jeger hevdet å ha observert en mann som passet politiets signalement, innkvartert i en provisorisk leir i Fragas do Eume-parkens dype skoger, at alarmen virkelig gikk.

Jegeren kontaktet myndighetene umiddelbart, men da politistyrken fra Guardia Civil ankom åstedet, var det verken spor av leiren eller av den mystiske skikkelsen.

Snart slo kommunefolket hodene sammen. Åtte av dem dannet en patrulje med ett mål for øye:

Å finne fengselsrømlingen Alfredo Sánchez Chacón. Bedre kjent som «Galicias Rambo». Det skriver den britiske avisa The Guardian.

- Hårreisende

Pontedeume ligger i den autonome regionen Galicia i det nordvestlige Spania.

Chacón har vært på rømmen siden mars. Den dømte drapsmannen returnerte aldri til fengselet i Lugo, hvor han etter planen skulle sone til 2025, etter en innvilget dagspermisjon.

- Det er hårreisende at vi er i denne situasjonen, sier en Pontedeume-innbygger til regionsavisa La Voz de Galicia.

Det var i august 1996, under feiringen av en religiøs høytid i San Roque, sør i Spania, at Chacón skjøt og drepte en 24 år gammel mann etter en uoverensstemmelse. Det skriver Euro Weekly News, Spanias største engelskspråklige avis.

JUKS: Den norske modellen Karoline Bjørnelykke avslørte en hemmelighet fra modellbransjen på sin Tiktok. Video: Tiktok. Reporter: Edward Stenlund. Voice: Signe Elise Morthen Stenersen Vis mer

Ellevill fengselsflukt

Mars året etter ble han pågrepet for drapet. Men allerede før rettssaken skulle begynne, rømte han for første gang, fra Pontevedra-fengselet i den nordvestlige byen Vigo.

Angivelig skjedde det slik:

Chacóns medfanger orkestrerte en avledningsmanøver i form av en slåsskamp, mens han selv rappellerte ned fra et vindu ved hjelp av et tau bestående av sammenknytte sengelaken.

Han flyktet til Portugal, og tilbrakte to år på rømmen - godt hjulpet av sin omfattende kunnskap om overlevelsesteknikker og erfaring fra Den spanske legion. Til slutt ble han imidlertid innbrakt og dømt for drapet.

I 2001 unnslapp han nok en gang myndighetenes klamme grep, men ble fakket etter bare 25 minutter, ifølge La Voz de Galicia.

«Galicias Rambo» er fremdeles på rømmen.

Tviler

Ifølge avisa ABC tviler imidlertid Guardia Civil på at det faktisk er Chacón folk har sett i det siste. De viser til at det siste bildet av ham er 15 år gammelt, og at enhver likhet kan være tilfeldig.

Politiet tror maten som har forsvunnet, kan være stjålet av noen andre enn 63-åringen. De påpeker også ta det er usannsynlig at barn kan ha truffet på ham, som meldt, ettersom han bare beveger seg om natta.

- Hvis det er ham, vil han ikke bli lett å finne, konstaterer lokale, ifølge avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer