Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsdømte vil gifte seg

De er begge dømt for drap. Nå vil de gifte seg, men myndighetene nekter dem å treffe hverandre.

VIL GIFTE SEG: De sitter begge inn for drap. Nå ønsker Natalia Pshenkina (40) og Sara Lundblad (31) å gifte seg. Foto: Polisen
VIL GIFTE SEG: De sitter begge inn for drap. Nå ønsker Natalia Pshenkina (40) og Sara Lundblad (31) å gifte seg. Foto: Polisen Vis mer

De sitter begge inne dømt for brutale og voldelige drap. Nå ønsker Natalia Pshenkina (40) og Sara Lundblad (31) å gifte seg. Men myndighetene stopper kjærlighetsplanene. De to får ikke lov til å møtes, skriver svenske Aftonbladet.

Natalia Pshenkina ble i 2008 dømt for drap på sin tidligere kjæreste. Sara Lundblad skulle arvet millioner av sin far, men endte med å ta livet av ham i stedet.

Forholdet til de to innsatte er omtalt en rekke ganger i vårt naboland og er en kjent sak i Sverige. Ifølge svenske medier utviklet de to, som soner i hvert sitt fengsel, sterke følelser for hverandre etter flere år med brevveksling.

Forlovet seg

I mars for to år siden innledet de to et avstandsforhold, og i fjor vår forlovet de seg.

Men ønsket de to har om å bli smidd i hymens lenker, ser ut til å bli vanskelig å gjennomføre. Myndighetene setter en stopper for planene, av sikkerhetsmessige årsaker.

Natalia Pshenkina, som soner i Hinseberg fengsel får ikke lov til å besøke Sara Lundblad i kvinnefengselet i Ystad. Og Lundblad får heller ikke dra til Hinseberg, skriver fengselsetaten, ifølge Aftonbladet.

Etaten mener besøk mellom de to kan sette institusjonene i fare.

Natalia Pshenkina har tidligere søkt om å sone deler av straffen utenfor fengselet, men har fått avslag fordi hun blir ansett som for farlig.

Brutale drap

Pshenkina har sittet inne i 14 år, etter at hun i 2006 ble dømt til livstid for drap. Det var i februar 2005 at hun myrdet sin tidligere kjæreste i leiligheten hans i Gnesta, sammen med to menn.

Sammen med to menn torturerte hun ekskjæresten, tok bankkortet og kodene hans - og drepte ham deretter med flere hammerslag og knivstikk.

Fire måneder seinere ble eiendomsbestyreren møtt av et makabert syn. Han fant mannen død i badekaret

I mellomtida hadde Natalia Pshenkina og hennes medskyldige levd et luksusliv på hans penger, skriver Expressen.

Ni år skiller de to brutale drapene kvinnene soner.

10. september 2012 meldte Sara Lundblad at faren hadde forsvunnet. Pappaen Göran Lundblad var 52 år og god for rundt 50 millioner svenske kroner - penger Sara Lundblad skulle arvet. Hun var hans eneste arving, og den som ville forvalte familiens formue.

I stedet ble hun dømt til 18 års fengsel for å ha drept ham, sammen med kjæresten sin, som faren Göran Lundblad ikke skal ha likt, skriver Expressen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!