Varhaug-drapet:

Drapsdømtes far dømt for å unndra bevis

- Tørket blod av drapsvåpenet.

DØMT: Den nå 18 år gamle mannen ble onsdag dømt til forvaring i elleve år, med en minstetid på sju år, for drapet på 13 år gamle Sunniva Ødegård i juli i fjor. Nå er også 18-åringens far dømt for å ha unndratt bevis. Foto: Privat
DØMT: Den nå 18 år gamle mannen ble onsdag dømt til forvaring i elleve år, med en minstetid på sju år, for drapet på 13 år gamle Sunniva Ødegård i juli i fjor. Nå er også 18-åringens far dømt for å ha unndratt bevis. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Faren til den 18 år gamle mannen som onsdag ble dømt til forvaring i elleve år for drapet på 13 år gamle Sunniva Ødegård, er nå selv dømt til 30 dagers betinget fengsel for å ha unndratt bevis i saken.

Det var VG som først omtalte dommen.

Faren er dømt for å ha tatt en hammer, en taperull og en hettegenser ut av den nå drapsdømte sønnens sekk.

Ifølge dommen tørket mannen blod av skaftet på hammeren, som viste seg å være drapsvåpenet, før han la den tilbake i en skuff i garasjen. Kluten han tørket hammeren med kastet han senere i en container på jobben. Han skal også ha spylt blod av sønnens klær og vasket dem i en vaskemaskin.

I tillegg til dette skal han ha lagt en teiprull som ble et sentralt bevis i straffesaken mot sønnen på en høytrykksspyler i garasjen, samt kastet en hettegenser i søppelet.

Erkjenner de faktiske forhold

Mannen har erkjent de faktiske omstendighetene som domfellelsen bygger på, men har ikke erkjent straffskyld. Mannen har forklart at han ikke forsto at det han gjorde var ensbetydende med å forspille bevis i en drapssak.

Dommen er i samsvar med aktors påstand om betinget fengsel i 30 dager, med en prøvetid på to år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer