DREPTE, SPISTE, VOLDTOK OG MISHANDLET: Graham Fishers bestialske adferd sjokkerer britene. Foto: PA/Britisk politi.
DREPTE, SPISTE, VOLDTOK OG MISHANDLET: Graham Fishers bestialske adferd sjokkerer britene. Foto: PA/Britisk politi.Vis mer

Drapsdømt spiste av kvinnearm

Den draps- og voldtektsdømte kannibalen Graham Fischer (37) elsket å se frykten i øynene til sine kvinnelige ofre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Den britiske psykiatripasienten Graham Fisher ble i går dømt til en straff på minimum 21 års fengsel for to drap, to voldtekter, et drapsforsøk og et voldtektsforsøk, melder BBC.

Det er spesielt drapet på Clare Letchford (40) som vekker oppsikt i Storbritannia. Kvinnen, som var Grahams nabo, ble funnet kvalt i sin kjellerleilighet i januar 1998. Liket var delvis forbrent. I retten innrømmet Graham at han kuttet av deler av armen hennes og spiste den.

Togoverfall
Bare dager etter drapet forsøkte han å voldta og kvele en nitten år gammel tsjekkisk student på et togtoalett. Kvinnen fikk slag på grunn av kvelningsforsøket, og havnet i koma i tre dager. Hun måtte lære seg å gå og snakke på nytt etter overfallet.

Dagen etter dreper han den 75 år gamle enka Beryl O'Connor i hennes leilighet. Hun ble funnet med kvelningsmerker, men døde av inhalering av røyk fra påtent avispapir som lå rundt henne. Drapet skjedde bare hundre meter unna der han drepte og spiste av Letchford noen dager før.

Angret på sykehus
Fisher var i politiets søkelys etter drapene, men sakene ble ikke oppklart. Noen måneder seinere ble han arrestert etter å ha angrepet to spanske studenter med kniv. Han ble dømt til fem års fengsel, men ble overført til et psykiatrisk sykehus.

Etter flere år på sykehuset begynte han å angre på sine forbrytelser, og i 2008, ti år etter drapene, tilsto han, skriver den britiske avisa Daily Mail.

- Det ble så vanskelig å leve med dette i hodet mitt, skal han ha fortalt etterforskerne.

Fischer tilsto også at han i 1991 brøt seg inn i leiligheten til en kvinnelig bekjent og voldtok henne i gangen og stua. Etter tilståelsen fortalte han at han nøt å se ofrenes frykt.

- Hun så skremt ut, og det tente meg enda mer, skal han ha fortalt etterforskerne.

Rettspsykiatrisk sakkyndig Philip Joseph sa i retten at Graham hadde «seksualsadistiske» aspekter ved sin personlighet, og at hans aggresjon skyldtes en ulykkelig barndom.

Skadet barn
Fisher ble i 1994 dømt til to års fengsel for å ha bundet og forsøkt å kvele sin ekskjæreste. Han påførte også hennes sønn brannskader på kjønnsorganene.