Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapseiendommen på Nesøya legges ut for salg

Prisantydning: 14 250 000 kr. - Stor pågang, sier megler.

TRAGISK UTGANG: En kvinne (59) og datteren (41) forsøkte å flykte da de ble skutt og drept av en mann (61) på Nesøya. Noe av bakgrunnen for drapet var en bitter skilsmissestrid og tvist om nettopp denne boligen, som nå legges ut for salg. Foto: Knut Falch / SCANPIX
TRAGISK UTGANG: En kvinne (59) og datteren (41) forsøkte å flykte da de ble skutt og drept av en mann (61) på Nesøya. Noe av bakgrunnen for drapet var en bitter skilsmissestrid og tvist om nettopp denne boligen, som nå legges ut for salg. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nesøya-eiendommen, åstedet for dobbeltdrapet på en 59 år gammel kvinne og hennes datter (41) i år, er nå lagt ut for salg. Dette framgår av en avisannonse fra meklerhuset Krogsveen.

Prisantydningen for boligen, beskrevet som «Flott strandeiendom med 28 m strandlinje», er satt til 14 250 000 kroner.

Daglig leder og eiendomsmekler Morten Thøgersen sier pågangen fra interesserte kjøpere har vært stor. Og det er særlig personer fra lokalsamfunnet rundt som har vist interesse.

Alle får vite om drapene
- Vi har hatt pågang over lengre tid, også før den offisielle annonsen ble lagt ut i dag. Vi har første visning i morgen, sier Thøgersen til Dagbladet.

Alle potensielle kjøpere av den vakre tomta blir opplyst om den tragiske forhistorien, men mekleren tror ikke det vil endre salgssummen i en eller annen retning.

- Alle får vite om det som har skjedd. Noen vil synes at det er ugreit og la være å kjøpe. Andre vil igjen ikke bry seg. Kolleger av meg har hatt saker hvor det har vært drap inne i leiligheten, uten at det har gjort utslag på prisen, sier Thøgersen.

Skulle selges i drapsuka
Det idylliske huset sto meget sentralt i bakgrunnen for at kvinnens eksmann skjøt og drepte med en grovkalibret rifle, før han vendte våpenet mot seg selv. Kvinnen og datteren skulle gjøre huset klart for salg og pynte utvendig i timene før de ble skutt og drept.

- Den skulle egentlig legges ut for salg samme uke som dette skjedde. Det er aldri hyggelig å bli del av noe slikt, sier mekleren.

Da kvinnene ankom eiendommen skal eksmannen skal ha nektet dem å komme inn, og kilder opplyste til Dagbladet at han flere ganger skal ha sagt «Jeg nekter å flytte, jeg nekter å flytte»..

Bitter skilsmisseoppgjør
Drapene ble enden på flere års bittert skilsmisseoppgjør og krangel om fordeling av boet. Paret ble samboere i 1996, og giftet seg to år etter. I 1999 kjøpte de Nesøya-eiendommen for sju millioner kroner. Fem år seinere var de skilt.

- FLOTT STRANDEIENDOM: Eiendommen hvor kvinnen (59) og datteren (41) ble drept er lagt ut for salg. Faksimile: Aftenposten
- FLOTT STRANDEIENDOM: Eiendommen hvor kvinnen (59) og datteren (41) ble drept er lagt ut for salg. Faksimile: Aftenposten Vis mer

I 2006 endte ekteskapsproblemene for første gang i rettssystemet.

Det ble begjært offentlig skifte. Mannen krevde skjevdelt det vesentligste av verdien av boligen på Nesøya- og ville at boligen ikke skulle være med i skiftet.

I november 2007 vant den 61 år gamle mannen fram i Asker og Bærum tingrett. Retten kom fram til at han kunne skjevdele verdier for 9 750 000 i felleseieboet, og at han kunne løse ut ekskona med 2 475 000 kroner.

Ekskona anket dommen til Borgarting lagmannsrett. Partene møtte hverandre igjen i oktober 2008 i lagmannsretten, og her vant kvinnen fram med sin sak.

Tre døde
Klokka 17.45, 11. mai i år, fikk politiet i Asker og Bærum nødmeldinger om at en mannsperson gikk ned gata og avfyrte skudd med tohåndsvåpen.

En halv time etter at han hadde begynt skytingen, ble politiets operasjonssentral oppringt av 61-åringens advokat, som opplyste at mannen hadde ringt ham og fortalt at han ønsket å ta sitt eget liv.

Omfanget av tragedien ble raskt klart. En time seinere ble 61-åringen funnet død i bolighuset. En av de drepte kvinnene ble kjørt fra åstedet av et vitne, mens en politipatrulje fant den andre. Livene sto ikke til å redde.

BEGIKK SELVMORD: Den 61 år gamle mannen tok sitt eget liv etter ugjerningen. Her blir han fraktet ut av boligen på Nesøya. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
BEGIKK SELVMORD: Den 61 år gamle mannen tok sitt eget liv etter ugjerningen. Her blir han fraktet ut av boligen på Nesøya. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling