Drapsetterforsker: - Det er noe som slår inn når små barn dør. Vi blir litt mer forsiktige

- Mange synes nok det er tungt å stå i disse sakene.

DRAPSETTERFORSKERE: Ingebjørg Hansen og Thomas Kvalnes etterforsket saken der den halvannet år gamle jenta ble druknet i ei bøtte. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DRAPSETTERFORSKERE: Ingebjørg Hansen og Thomas Kvalnes etterforsket saken der den halvannet år gamle jenta ble druknet i ei bøtte. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Mange synes nok det er tungt å stå i disse sakene. Det er noe som slår inn når små barn dør, og vi blir litt mer forsiktige, sier politioverbetjent og fagansvarlig Ingebjørg Hansen.

Hun er en av Oslo-politiets eksperter på etterforskning av drap på barn. Hun var en av etterforskerne som jobbet med saken hvor ei halvannet år gammel jente ble druknet av sin egen mor i ei bøtte, og jobber nå med å heve kvaliteten på etterforskningen av slike saker.

Hun sier hun tror mange etterforskere kan ha vanskelig for å tro at foreldre kan drepe barna sine. Det er en av mange utfordringer politiet møter når de etterforsker saker der barn dør brått. En annen er mulig misforstått taushetsplikt blant helsepersonell.

- Ting har bedret seg. Men det er fortsatt slik at mange mener de har en nærmest absolutt taushetsplikt. Vi må gjøre folk klar over at de også har en opplysningsplikt hvis de mistenker at noen har utsatt barna sine for noe straffbart. Jeg tror ikke det er vond vilje som gjør at enkelte ikke varsler politiet, men det er noen misforståelser ute og går, sier politiadvokat Christian Hatlo, som var politiadvokat i drukningssaken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.