Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hellerud-drapet:

Drapsetterforskning i Oslo. Mann i 50 åra funnet død i egen bolig

Politiet jakter gjerningsperson og ønsker tips i saken.

JAKTER GJERNINGSPERSON: Politiet i Oslo ved Grete Lien Metlid orienterer om funn av død person på Hellerud i Oslo. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like etter klokka 16.00 i går ettermiddag fikk Oslo-politiet melding om funn av en død mann i 50-åra i en bolig på Hellerud i Oslo.

Politiet opplyser i dag at saken etterforskes som drap.

- Dette er en drapssak slik vi ser det og det er ingen pågrepet så langt, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

Ingen er heller mistenkt i saken.

- DREPT: Drapsalarm på Hellerud, etter at en mann i 50-åra ble funnet død. Politiet gikk på en pressekonferanse i dag ut med mannens adresse. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
- DREPT: Drapsalarm på Hellerud, etter at en mann i 50-åra ble funnet død. Politiet gikk på en pressekonferanse i dag ut med mannens adresse. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Det er en sak med ukjent gjerningsperson, sier Metlid.

Bodde alene

Hun sier mannen ble funnet i sitt eget hjem, der han bodde alene. Dagbladet var ved rekkehuset der mannen bodde i dag. Både ytterdøra til leiligheten og til en bod utenfor var forseglet.

- Vi har en observasjon like utenfor bopelen rundt klokka 12, mens han ble funnet rundt 16.10. Vi er ute etter tips. All informasjon om denne saken er av interesse. Spesielt i tida mellom den siste observasjonen og tidspunktet han ble funnet, sier hun.

Alle bevegelsene mannen kan ha foretatt seg i går er av interesse for politiet.

Det var nær familie som fant mannen og varslet politiet. Den avdøde mannen blir nå obdusert.

- Vi venter en foreløpig obduksjonsrapport i ettermiddag. Det er for tidlig å si noe om dødsårsak. Politiet karakteriserer leiligheten han ble funnet som et åsted, sier Metlid.

Den nære familien som varslet politiet har identifisert avdøde. Øvre familie er også varslet om det mulige drapet.

Snakket med naboer

Politiet har drevet krimtekniske undersøkelser på åstedet og har intervjuet en rekke naboer i rekkehusområdet på Hellerud.

Metlid omtaler mannen som en norsk statsborger som har hatt tilhold i Oslo.

Det krimtekniske arbeidet på stedet fortsetter. Dagbladet er fredag ettermiddag på åstedet, og dørene inn til huset er forseglet.

- Det vil være en tung etterforskning gjennom helga. Det er fortsatt tidlig, men vi håper vi skal komme med oppdatering. Vi kommer nå ikke til å gå ut med ytterligere detaljer, sier hun.

Dagbladet oppdaterer saken

Hele Norges coronakart