- Drapsetterforskningen er en farse

Sier barna til den drepte den russiske journalisten Anna Politkovskaja.

PUTIN-KRITIKER: Anna Politkovskaja ble drept i 2006. Foto MØLLER/METTE Dagbladet
PUTIN-KRITIKER: Anna Politkovskaja ble drept i 2006. Foto MØLLER/METTE Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 Etterforskningen av drapet på den russiske journalisten Anna Politkovskaja har blitt en farse, og viser at russiske myndigheter gir blaffen i å finne de skyldige, mener Politkovskajas to barn.

I et brev som Politkovskajas avis Novaja Gazeta trykket mandag, kommer døtrene til den drepte journalisten, Ilja og Vera, med krass kritikk av det russiske rettsapparatet, som i forrige uke forkastet kravet om at drapet på den profilerte regimekritikeren måtte etterforskes på nytt.

Anna Politkovskaja var en krass kritiker av regimet til daværende president Vladimir Putin. Hun ble skutt utenfor hjemmet sitt i Moskva i oktober 2006.

- Den nesten tre år lange etterforskningen har blitt til en farse, som har som eneste mål å distrahere offentlighetens oppmerksomhet bort fra det viktigste spørsmålet, nemlig hvem som ga ordre til drapet, skriver døtrene.

Siden retten avviste ny etterforskning, betyr det at rettssaken mot tre mistenkte personer fortsetter, selv om de verken er tiltalt for å ha utført drapet eller å ha gitt ordre om det. De tre ble dessuten tidligere i år frikjent i en lavere rettsinstans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer