Drapsetterforskningen på Stord er avsluttet

Etterforskningen av drapet på en tre år gammel gutt på Stord er avsluttet. Politiet vil ikke offentliggjøre motivet.

AVSLUTTET: Etterforskningen av saken der en 13 år gammel gutt tok livet av sin tre år gammel fosterbror er avsluttet.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
AVSLUTTET: Etterforskningen av saken der en 13 år gammel gutt tok livet av sin tre år gammel fosterbror er avsluttet. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Stord lensmannsdistrikt har avsluttet etterforskningen av drapssaken på Stord.

En 13 år gammel gutt tok 10. oktober livet av sin tre år gamle fosterbror i en dramatisk hendelse i
Sagvåg på Stord.
 
- Spesielt vanskelig I en pressemelding skriver lensmann Bernt Norvalls at saken er avsluttet og sendt til påtaleavdelingen i Haugaland
og Sunnhordland politidistrikt. Påtaleavdelingen skal sende saken videre til statsadvokaten for vurdering før saken endelig blir overført til barnevernet.

- Sakens karakter og omfang har gjort at dette har vært en spesielt vanskelig sak for alle involverte. Norge har lite erfaring med å håndtere barn som har utført lovbrudd av denne karakter. Det er ingen saker her i landet som er direkte sammenliknbare. Når gjerningspersonen er under den kriminelle lavalder er det ikke rettsvesenet, men barnevernet som har ansvar den den videre behandlingen av saken, uavhengig av alvorlighetsgraden i lovbruddet, skriver lensmannen.

Han viser til at politiet har foretatt en grundig etterforskning av saken ettersom etterforskningsplikten veier like tungt som om saken skulle ha gått videre i rettssystemet.

Forklarer ikke motiv - Samtidig har det vært viktig å få avsluttet etterforskningsarbeidet innen rimelig tid, slik at barnevernet har et solid kunnskapsmateriale for den videre prosessen. Gjerningspersonen blir i dag tatt vare på av barnevernet i nært samarbeid med
helsevesenet. Av hensyn til ivaretakelsen av 13-åringen og etter oppfordring fra helsevesenet, har politiet funnet at det ikke vil være et naturlig tidspunkt å gå nærmere ut med hvilke elementer som eventuelt kan forklare forhistorien og motiv for handlingen, skriver lensmann Bernt Norvalls på Stord.

Pårørende i den nærmeste familie, venner og bekjente tok farvel med den tre år gamle gutten i en begravelse i Nygård kirke på Laksevåg i Bergen sist tirsdag.

SPESIELL SAK: Lensmann Bernt Norvalls på Stord legger ikke skjul på at det har vært en helt spesiell sak for alle som har vært involvert.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
SPESIELL SAK: Lensmann Bernt Norvalls på Stord legger ikke skjul på at det har vært en helt spesiell sak for alle som har vært involvert. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer