- Drapsetterlyst funnet død

Yafet Kassa Gerbrewold, som er etterlyst for drapet på sin kone (19) i Oslo, skal være funnet død i havnebassenget i Frederikshavn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter det den danske tv-stasjonen TV2 Nord erfarer, skal drapsetterlyste Yafet Kassa Gebrewold (27), som er etterlyst for å ha drept sin 19 år gamle kone i Oslo 23. juni, være funnet i havnebassenget på Nordre kaj i Frederikshavn i Danmark.

- Vi kan ikke si det med 100 prosents sikkerhet fordi mannen er ikke identifisert ennå, men vi tror han kan være en 27 år gammel mann i fra Oslo, sier vise-politikommisær Steen Hørlyk i politiet i Frederikshavn til Dagbladet.no.

Politiet fant mannen i havnebassenget i 07.30-tida i dag morges. På ham fant de et sett med nøkler.

- Nøklene passer til en leilighet i Oslo som tilhører en person som passer med de opplysningene om mannen vi tror det kan være, sier Hørlyk.

Siden mannen ikke er identifisert ennå, kan de ikke gå ut med noe navn. Om mannen er etterlyste Gebrewold, overlater han til norsk politi til å kommentere.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde i oslopolitiet kan ikke bekrefte at mannen som er funnet, er etterlyste Gebrewold.

- Vi har blitt kontaktet av dansk politi i forbindelse med dette dødsfallet, som kunne være interessant for vår etterforskning. Vi håper å få avklart dette så fort mannen er identifisert, sier Rohde, som ikke ønsker å spekulere over funnet av hensynet til de pårørende.

Identifiseringen skjer trolig i morgen eller fredag. Politiet opplyser i en pressemelding at de trolig vil komme mer informasjon om saken i morgen.

FUNNET I SJØEN: Mannen ble funnet omkommet foran denne båten på Nordre kaj i Frederikshavn. Foto: Finn Folsted
FUNNET I SJØEN: Mannen ble funnet omkommet foran denne båten på Nordre kaj i Frederikshavn. Foto: Finn Folsted Vis mer

Mannen har vært etterlyst av politiet etter at han skal ha drept sin 19 år gamle kone på Anker Studentbolig i Oslo i forrige uke.

Siste sikre spor etter at mannen flyktet i forrige uke, er fra nettopp Frederikshavn siden han hadde bestilt fergebilletter dit.

Dagbladet.no kommer med mer

ETTERLYST: Yafet Kassa Gebrewold (27) har vært etterlyst av Oslo politidistrikt i forbindelse med drapet på en 19 år gammel kvinne natt til mandag 23. juni.
FUNNET DREPT: Kriminalteknikere i arbeid på åstedet hvor en 19 år gammel kvinne av etiopisk opprinnelse ble funnet død i en hybel ved Anker Studentbolig natt til mandag 23. juni.
<B>ETTERFORSKER: Politiet utenfor oppgangen i Anker Studentbolig, der kvinnen ble funnet død.