- Drapsettersøkt bak eksplosjoner i Kina

Kinesisk politi anklaget i dag en drapsettersøkt mann for å ha utløst en serie eksplosjoner i fire boligblokker i Nord-Kina i går tidlig. Minst 110 skal ha blitt drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge kilder ved åtte sykehus ble minst 110 mennesker drept da eksplosjonene rammet de fire boligblokkene i Shijiazhuang i Hebei-provinsen i går tidlig mens alle sov. Et niende sykehus, som angivelig tok imot de fleste ofrene, ville ikke oppgi hvor mange døde de hadde.

Flere andre kilder, blant dem et senter for menneskerettigheter i Hongkong, mener at rundt 200 mennesker omkom i eksplosjonene.

En talsmann for politiet i byen pekte ut den 41 år gamle døve mannen Jin Ruchao, som var på rømmen etter å ha drept sin samboer, som den skyldige.

Politiet sendte ut et foto av Jin, som er ettersøkt for drapet på venninnen Wei Zhihua i Yunnan-provinsen i Sør-Kina 9. mars, fordi hun ikke ville bli med ham tilbake til hans hjemsted i Shijiazhuang.

Jin hadde to rom i en av boligblokkene, som fungerer som hybelhus for arbeidere på bomullsfabrikkene i byen

To av boligblokkene ble fullstendig rasert i eksplosjonene. I den ene av dem skal det ha bodd 170 mennesker og bare 27 overlevde, mens det bodde 24 familier i den andre.

(NTB)