ONLINE: Mangemillionær John McAfee pekes ut av politiet i Belize som en "person av interesse" etter at naboen Gregory Viant Faull (52) ble funnet død. Foto: Sofia Munoz / AP Photo
ONLINE: Mangemillionær John McAfee pekes ut av politiet i Belize som en "person av interesse" etter at naboen Gregory Viant Faull (52) ble funnet død. Foto: Sofia Munoz / AP PhotoVis mer

Drapsettersøkt kjendis erter politiet på Internett

Antivirusgrunnleggeren John McAfee vil vite hvordan man kan spore signaler fra mobiltelefon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Mangemillionæren John McAfee, som er ettersøkt i forbindelse med dødsfallet av en amerikansk statsborger i Belize, har vært på rømmen fra politiet i fem dager.

67-åringen har ikke tatt seg en mobil- og internettpause av den grunn. Samtidig som han leker katt og mus med politiet, ber han om råd på et chatteforum for hvordan han best mulig kan skjule sine spor, ifølge Foxnews.

Sporing av mobiltelefoner
Nylig postet han flere spørsmål på et webforum der han han etterspør informasjon om hvordan politiet kan finne og lokalisere signaler fra hans mobiltelefon, og hvordan man finner en telefon når den er avslått.

Ifølge nyhetskanalen har millionæren også tekstet med reporteren Joshua Davis i Wired magazine. 67-åringen hevder overfor flere mediekanaler at han er uskyldig i drapet på Gregory Faull.

Faull, som er McAfees nabo i Belize, ble funnet skutt og drept på sin egen eiendom.

Ingen er formelt siktet i saken.

Grunnlegger av antivirusselskap
Mangemillionæren er dataprogrammerer og grunnlegger av antivirusprogrammet McAfee. Han var en av de første til å designe et slikt program og til å utvikle en virusskanner.

Selskapet er i dag en av de største antivirusselskapene i verden. I 2009 skrev derimot New York Times at McAfees personlige formue er blitt kraftig redusert fra i underkant av 600 millioner kroner og ned til «bare» 23 millioner kroner, som følger av finanskrisa.

I februar 2010 startet McAfee en ny virksomhet i Belize.