Drapsforsøk-siktet (44) løslates fordi hovedetterforsker og vikaren hennes ble syke

Oslo-politiet:- Vi må prioritere knallhardt.

OSLO 20130930. Pressekonferanse vedr drapsak. Grete Lien Metlid Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
OSLO 20130930. Pressekonferanse vedr drapsak. Grete Lien Metlid Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 24. mai i år ble en somalisk mann knivstukket på en kafé i Åkebergveien på Grønland i Oslo, like ved politihuset.

En 44 år gammel somalisk mann ble pågrepet på stedet. Han har erkjent de faktiske forhold, men ikke tatt stilling til straffskyld. Oslo tingrett bestemte i går at siktede skulle løslates fra varetekt. Politiet anket fordi de frykter han vil knivstikke andre om han slippes fri. Tingretten godkjente såkalt oppsettende virkning, det vil si at 44-åringen sitter i varetekt til Borgarting lagmannsrett har vurdert saken.

- Fornærmede overlevde hendelsen fordi han fikk førstehjelp umiddelbart. Det er en svært alvorlig handling og vi mener det er gjentakelsesfare dersom han slipper ut av varetekt, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet.

Løslatt på grunn av sykdom I går ble 44-åringen fremstilt for fortsatt varetektsfengsling i Oslo tingrett. Ifølge kjennelsen vil det være et uforholdsmessig inngrep å holde mannen i varetekt.

- Retten viser til at etterforskningen har stått stille i lengre tid på grunn av sykdom både hos hovedetterforsker og hennes stedfortreder. Dette har medført at en sak med enkelt faktum ennå ikke er ferdig etterforsket, noe den normalt burde, skriver tingretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer