I RETTEN IGJEN: I november var George Zimmerman på nytt i en amerikansk domstol i forbindelse med anklagene om at han skal ha angrepet kjæresten. Nå hevder han at han ønsker å bli advokat for å hjelpe andre. Foto: AP Photo/Orlando Sentinel, Joe Burbank, Pool
I RETTEN IGJEN: I november var George Zimmerman på nytt i en amerikansk domstol i forbindelse med anklagene om at han skal ha angrepet kjæresten. Nå hevder han at han ønsker å bli advokat for å hjelpe andre. Foto: AP Photo/Orlando Sentinel, Joe Burbank, PoolVis mer

Drapsfrikjente Zimmerman vil bli advokat og hjelpe andre

Den drapsfrikjente tidligere nabolagsvakten George Zimmerman har lagt framtidsplaner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Den tidligere nabolagsvakten ble i fjor sommer frikjent for drapet på Trayvon Martin (17) i Sanford i Florida i februar 2012.

Saken fikk enorm oppmerksomhet og ført til en stor diskusjon om rasisme i USA. I et intervju med CNN forteller Zimmerman om hvordan livet etter frifinnelsen ennå ikke er blitt normalt igjen.

- Jeg hadde håpet på det, sier Zimmerman (30) til TV-kanalen.

Advokat-framtid Frikjennelsen utløste store protester i flere amerikanske storbyer fordi mange mener at afroamerikanske Martin var et offer for rasistisk profilering fra en nabolagsvakt som ville leke politimann. Mange reagerer også på at politiet først ikke siktet Zimmerman for drap, og også at juryen siden frikjente ham.

Selv har Zimmerman hele tida hevdet at han bare handlet i selvforsvar da han skjøt og tok livet av Martin.

I perioden etter frifinnelsen har blant annet en bevæpnet Zimmerman blitt stoppet av politiet i Texas. Ved en annen anledning ringte kona hans nødnummeret for å varsle om at Zimmerman truet både henne og faren. De ble seinere skilt. Zimmermans nye kjæreste hevdet også at hun ble jaget med en hagle. Den gangen valgte Zimmerman selv å ringe nødnummeret. Dermed har navnet hans havnet i overskriftene gang på gang.

Tidligere drømte han om å bli politimann. Nå forteller han at han har tenkt å sette seg på skolebenken igjen.

- Profesjonelt vil jeg gjerne fortsette utdanningen og satse på en karriere som advokat. Jeg tror det er den beste måten å forhindre at den juridiske uretten som rammet meg, også skal ramme noen andre. Jeg synes ikke det burde hende med noen igjen, sier Zimmerman til CNN.

Misforstått boksing Han mener det også er en stor misforståelse når folk tror at han aldri unnskyldte seg overfor Martins familie, og forteller at han fortsatt tenker på alle de involverte.

- Jeg er lei meg for deres tap, sier Zimmerman og legger til at han skulle ønske han aldri hadde dratt ut den skjebnesvangre kvelden.

Denne måneden var Zimmerman plutselig tilbake i rampelyset da det ble kjent at han muligens skulle delta i en kjendisboksekamp mot rapperen DMX. På grunn av all negativ omtale, valgte arrangøren og avlyse kampen. Selv sier Zimmerman at det hele var en misforståelse.

- Det skulle være mot en ukjent person og på et mindre sted. Hvis jeg gikk opp der og ble banket opp så ville det veldedige formålet fortsatt få penger. Jeg ønsker ikke å bli banket opp, men så det som en mulighet. Jeg forventet aldri at det skulle ende som det gjorde, sier Zimmerman.

I tillegg har Zimmerman, som hevder å ha 2,5 millioner dollar (om lag 15 millioner kroner) i personlig gjeld forsøkt å tjene penger på sin nye hobby malekunst. Hans første maleri ble solgt for mer enn 100 000 dollar (om lag 600 000 kroner) på eBay.

- For å være ærlig så håper jeg å kunne sørge for en rimelig livsstil for familien min, sier Zimmerman til den spanskspråklige TV-kanalen Univision.

Trusler Zimmerman måtte bruke forkledninger og gå i dekning i forbindelse med rettssaken. Han forteller til CNN at han fortsatt får dødstrusler.

- Det er mange mennesker som sier at de garanterer at de skal drepe meg, og at jeg aldri vil bli en fri mann. Jeg innser at de ikke kjenner meg. Det kjenner figuren jeg ble framstilt som, sier Zimmerman.

Han sier også at folk som anklager ham for å være rasist ikke forstår at han ble oppdratt av peruvianske familiemedlemmer, og at noen av familiemedlemmene hans er svarte.

Zimmerman lover at han vil kjempe for å bli kvitt stempelet som mannen som skjøt en afroamerikansk tenåring og slapp unna med det.

AVLYSTE: Reaksjonene ble så sterke da det ble kjent at George Zimmerman skulle bokse i en veldedighetskamp mot rapperen DMC (t.v.) at arrangøren valgte å avlyse. Foto: REUTERS/Gary Hershorn/Files (L) and  REUTERS/Joe Burbank/Pool/Files
AVLYSTE: Reaksjonene ble så sterke da det ble kjent at George Zimmerman skulle bokse i en veldedighetskamp mot rapperen DMC (t.v.) at arrangøren valgte å avlyse. Foto: REUTERS/Gary Hershorn/Files (L) and REUTERS/Joe Burbank/Pool/Files Vis mer