DREPT: Christian Halvorsen ble funnet drept like ved sitt hjem i Askim. Foto: Privat
DREPT: Christian Halvorsen ble funnet drept like ved sitt hjem i Askim. Foto: Privat Vis mer

Drapsgåte: - Vi har flere hypoteser

Politiet aner ikke hvem som skjøt og drepte Christian Halvorsen i Askim. Fire dager etter drapet saumfares åstedet fortsatt i jakt på spor.

Publisert

- Vi fortsetter å etterforske saken bredt og har flere hypoteser. Det jobbes videre med vitneavhør, uten at jeg kan gå inn på disse nå.

Det sier politiinspektør Agnes Beate Hemiø til Dagbladet. Den foreløpige obduksjonsrapporten etter drapet på Christian Halvorsen (43) i Askim søndag, konkluderer med at han døde som følge av skuddskader.

Politiet jobbet torsdag fortsatt på åstedet for å prøve å finne sporene som kan oppklare hva som skjedde med Halvorsen. Ingen har så langt status som mistenkt i drapsmysteriet.

- Jeg vil ikke kommentere hvorvidt vi har gode spor å gå etter, men vi er ferdige med åstedsundersøkelsene ute. Vi foretar fremdeles tekniske undersøkelser inne, sier Hemiø.

Funnet utendørs

Drepte Halvorsen ble funnet utendørs søndag, og så langt er det bare åstedet som det gjøres tekniske undersøkelser på. Onsdag ettermiddag er Kripos på plass ved huset med metalldetektorer. Flere vitneavhør er gjennomført, uten at det har gitt politiet noe tydelig bilde av hva som kan ha skjedd.

Torsdag gikk politiet derfor ut og etterlyste flere vitner som kan ha gjort aktuelle observasjoner i saken. Håpet er nå at noen av disse skal lede dem i riktig retning.

Politiet ønsker kontakt med personer som har vært i nærområdet til Tømmeråsveien mot Sekkelsten like utenfor Askim sentrum, i tidsrommet søndag mellom kl 17 og 22.00 og andre som har informasjon som kan bidra til å belyse saken.

- Vi er fortsatt interessert i opplysninger som kan belyse saken, og vil fortsette med avhør av vitner, sier politiinspektøren

- Helt knust

I mellomtida sitter en familie i sorg hjemme i Askim. Dagbladet har tidligere vært i kontakt med 43-åringens mor. Hun forteller om den grusomme opplevelsen og tapet av sønnen.

- Jeg har et barnebarn her som bare ønsker faren sin tilbake og som er helt knust, og en svigerdatter som har mistet sin kjære, sier Frøydis Halvorsen.

Det var lokalavisa Smaalenene som først intervjuet mor til den drepte. Hun forteller videre at det er ingen større sorg enn å miste et barn.

- Dette er veldig vanskelig. Jeg sitter og ser på gamle bilder av Christian og minnene strømmer på. Jeg ønsker bare å få sønnen min tilbake igjen, sier hun til lokalavisa.

Hennes eneste håp er nå at politiet finner den som har drept hennes sønn. Overfor Dagbladet legger hun til at gjerningspersonen en dag slipper ut igjen - i motsetning til hennes sønn, som er borte for alltid.

- Uansett hvilken straff han måtte få, så slipper han ut en dag og kan leve et liv, noe han har fratatt Christian, sier hun til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer