«Trunk lady»:

Drapsgåte løst etter 53 år

«Koffertkvinnen» er blitt identifisert som Sylvia June Atherton. - Vi ante ikke hva som hadde skjedd med henne, sier datteren til den drepte kvinnen.

«KOFFERTKVINNEN»: Her er kofferten som Sylvia June Atherton ble funnet i. Foto: St. Petersburg Police Department/Facebook
«KOFFERTKVINNEN»: Her er kofferten som Sylvia June Atherton ble funnet i. Foto: St. Petersburg Police Department/Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På Halloween i 1969 ble politiet tilkalt til et skogsområde, bak det som den gang da var en restaurant, i Florida i USA.

To yngre gutter hevdet at de hadde sett to menn kaste en koffert ut av bagasjerommet på bilen, før de bare hadde stukket av igjen, skriver CNN.

Den mistenkelige oppførselen gjorde at politiet ble tilkalt, og det ble fort klart hvorfor de angivelige mennene rømte så raskt.

«Trunk lady»

Da politiet åpnet kofferten fant de liket til en død kvinne, pakket inn i plast, heter det i en uttalelse fra politiet. Kvinnen var delvis påkledd og hadde synlige skader i hodet. Politiets teori er at hun ble kvalt med et slips.

Kvinnens identitet forble et mysterium i mange år. Politiet klarte ikke å løse saken. Gravstøtten hennes ble merket med «Jane Doe», som blir brukt som en betegnelse for uidentifiserte personer i USA.

I seinere år har hun blitt omtalt som «Trunk lady», altså koffertkvinnen. Journalister, podcastere og TV-programmer har gjentatte ganger forsøkt å løse saken. I 2010 ble kroppen hennes gravd opp slik at politiet kunne ta flere DNA-prøver av henne, skriver CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer