Drap i USA

Drapsgåte løst etter over 40 år

Morderen ble henrettet for 20 år siden.

DREPT: Lesia Michell Jackson ble funnet drept 13. september 1979. Først nå er det kjent hvem som drepte henne. Foto: Montgomery County Sheriff's Office
DREPT: Lesia Michell Jackson ble funnet drept 13. september 1979. Først nå er det kjent hvem som drepte henne. Foto: Montgomery County Sheriff's Office Vis mer
Publisert

7. september 1979 forsvant 12 år gamle Leslia Michell Jackson fra nabolaget sitt i Montgomery, et fylke i den amerikanske delstaten Maryland, etter å ha tilbrakt dagen ved en innsjø.

Forsvinningen utløste en stor leteaksjon og dagen etter ble brillene hennes funnet i en innsjø. Rundt ei uke etterpå, 13. september, ble Jackson funnet voldtatt og drept i et skogholt like ved.

Etterforskningen pågikk over lang tid, men saken ble etter hvert lagt til side, da man ikke fant gjerningspersonen.

Ny teknologi

Nå, 43 år seinere, har ny teknologi gjort at saken har tatt en ny vending. Det skriver det lokale politiet selv i en uttalelse på Twitter.

- Saken ble tatt over av «cold case»-gruppa til politiet i 2005, og i oktober 2021 ble en ny rettsmedisinsk teknologi kalt «M-Vac» brukt til å behandle det som kunne være bevis på 12-åringens klær, skriver politiet.

I april klarte rettsmedisinere å identifisere en ukjent mannlig DNA-profil. Denne ble lastet opp i systemet til FBI, og viste seg å tilhøre en mann som het Gerald Dewight Casey.

DRAPSMANNEN: DNA-treff viser at det var Gerald Dwight Casey som drepte Leslia Michell Jackson. Foto: Montgomery County Sheriff's Office
DRAPSMANNEN: DNA-treff viser at det var Gerald Dwight Casey som drepte Leslia Michell Jackson. Foto: Montgomery County Sheriff's Office Vis mer

Seriemorder

Politiet gjorde også en kontroll med en blodprøve fra Jacksons kropp. Denne ga nøyaktig treff.

- Et søk etter Casey avslørte at han allerede var død. Han ble henrettet av myndighetene i 2002, etter et annet mord som ble begått i 1989, skriver politiet videre.

Drapsmannen er også kjent skyldig i flere andre drapssaker.

De er samtidig svært fornøyd med å ha funnet ut hvem som drepte 12 år gamle Jackson.

- Denne komplekse og detaljerte etterforskningen som strekker seg over 43 år er det eldste «cold case»-mordet som vi har etterforsket og løst. Utholdenheten i denne saken, fra et dedikert team, er en påminnelse til de som begår forbrytelser i vårt lokalsamfunn at vi aldri vil legge ned innsatsen for å løse de vanskeligste sakene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer