Drapsgåten

Etter sju døgn har etterforskerne gjort liten framgang i jakten på den eller de som drepte Ningyan Yu (23) og Yuhang Wu (22). En rekke spørsmål står ubesvarte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ingen er mistenkt eller siktet i saken. De to kinesiske studentene ble funnet av vaktmesteren i studenthybelen ved 11.30-tida 20. februar, etter Wus at fetter etterlyste dem. Etterforskningen peker i en rekke forskjellige retninger, men ingen spor har så langt hjulpet etterforskerne noe nærmere en løsning.

Dette er spørsmålene som står ubesvart:

MOTIVET

Hvorfor ville noen ta livet av de to studentene? De kom til Norge i august, og møtte hverandre i Sarpsborg. Politiet leter i de miljøene der de to har vært: De var elever ved Musikk Instrument Akademiet i Sarpsborg; de var deltidsansatte ved restaurantene Dinner og Nodee i Oslo; de var medlemmer av Scandinavian Chinese Church i Oslo og bodde på hybelhuset i Bjerregaards gate, der de ble funnet drept. Politiet har flere ganger uttalt at de ikke har festet seg ved noen spesiell teori om motivet.

Sjokkerte foreldre i Kina sier til lokal presse at barna deres ikke hadde noen fiender.

  • De to studentene kom til skolen i Norge gjennom minst to ledd av studieagenter, i Kina og Danmark. Det har blitt spekulert på om studentene hadde satt seg i gjeld til disse agentene, men dette har ikke politiet fått noen opplysninger om. Studentene skal ha hatt en større sum penger da de ble funnet, og skal ha tilbudt å sende penger hjem til Kina.

    Kinesiske medier har avslørt at Ningyan Yu trolig ble lurt av en falsk agent, som utga seg for å være et seriøst byrå, da hun ble hjulpet til Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.