Drapsgutter i varetekt på ubestemt tid

JONESBORO (NTB): De to guttene som tirsdag skjøt og drepte fire skolejenter og en lærer i Arkansas ble natt til torsdag varetektsfengslet på ubestemt tid for fem drap og ti tilfeller av grov legemsbeskadigelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andrew Golden (11) og Mitchell Johnson (13) ble ført til rettssalen med laken over hodet så de ikke skulle bli fotografert. De slapp fotjern. Guttene svarte «ja» da dommer Ralph Wilson stadfestet personalia, men uttalte seg ellers ikke om de fryktelige anklagene.

Mitchell gråt og hold hånden for øynene, forteller en lokal reporter som fikk overvære det kvarterlange rettsmøtet på vegne av pressen. Andrew var roligere, nærmest uttrykksløs. Foreldrene satt i salen og virket sønderknust.

Familievåpen

Guttenes offentlig oppnevnte forsvarere hadde ingen innsigelser mot at de fengsles utover de 14 dagene påtalemakten kan forlange. De godtok dermed påstanden om at det er rimelig grunnlag for siktelse og senere tiltale, samt at forbrytelsene rettferdiggjør varetekt. Dommeren fastsatte neste rettsmøte til 29. april.

11 år gamle Andrew Golden var fortrolig med skytevåpen. Faren var medlem av et lokalt skytterlag, og hadde trenet sønnen i å skyte på blink og gå på jakt. Bestefaren, Doug Golden, sa at guttene stjal tre rifler og fire pistoler fra ham.