- Drapshunden var ikke min

Politiet mener den tiltalte 48-åringen tok til seg løshunden som seinere angrep og drepte Johannes Åsheim (7).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOKKA (Dagbladet): 48-åringen mener hun hadde 24 hunder på gården da Johannes ble drept, mens politiet vil forsøke å bevise at det var 25.

- Jeg kjenner ikke noe til den hunden der. Jeg vet bare at den ikke var min. Den var stadig inne og irriterte mine hunder, den snerret og var aggressiv, hevdet kvinnen i retten.

Løshunden er et sentralt punkt i rettssaken som startet i Hadeland og Land tingrett i går. Obduksjonen av dyra har vist at minst en av dem - den schæferliknende blandingshunden - angrep og drepte gutten i januar i fjor.

Støttet av samboeren

48-åringen har fått psykisk behandling for å kunne gjennomføre rettssaken, og fikk i går støtte av sin samboer (80). Samboeren er også innkalt som vitne i saken, og måtte mot sin vilje forlate rettssalen etter 48-åringens forklaring.

Kvinnen er tiltalt for brudd på viltloven, dyrevernloven og straffelovens paragraf om å ha hund som angriper et menneske. Hun erkjente i går for første gang at hun en periode brøt båndtvangsbestemmelsene, men nekter skyld andre punkter i tiltalen.

Kvinnen gjentok flere ganger at hun var sliten, og hadde store problemer med å huske hva som skjedde da Johannes ble drept utenfor eiendommen hennes. På spørsmål om hun trodde at hennes hunder var involvert i drapet, svarte hun:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer