Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Drapshunden var ikke min

Politiet mener den tiltalte 48-åringen tok til seg løshunden som seinere angrep og drepte Johannes Åsheim (7).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DOKKA (Dagbladet): 48-åringen mener hun hadde 24 hunder på gården da Johannes ble drept, mens politiet vil forsøke å bevise at det var 25.

- Jeg kjenner ikke noe til den hunden der. Jeg vet bare at den ikke var min. Den var stadig inne og irriterte mine hunder, den snerret og var aggressiv, hevdet kvinnen i retten.

Løshunden er et sentralt punkt i rettssaken som startet i Hadeland og Land tingrett i går. Obduksjonen av dyra har vist at minst en av dem - den schæferliknende blandingshunden - angrep og drepte gutten i januar i fjor.

Støttet av samboeren

48-åringen har fått psykisk behandling for å kunne gjennomføre rettssaken, og fikk i går støtte av sin samboer (80). Samboeren er også innkalt som vitne i saken, og måtte mot sin vilje forlate rettssalen etter 48-åringens forklaring.

Kvinnen er tiltalt for brudd på viltloven, dyrevernloven og straffelovens paragraf om å ha hund som angriper et menneske. Hun erkjente i går for første gang at hun en periode brøt båndtvangsbestemmelsene, men nekter skyld andre punkter i tiltalen.

Kvinnen gjentok flere ganger at hun var sliten, og hadde store problemer med å huske hva som skjedde da Johannes ble drept utenfor eiendommen hennes. På spørsmål om hun trodde at hennes hunder var involvert i drapet, svarte hun:

- Det er vanskelig å si. For meg er det helt ufattelig.

Hilste ikke

Faren til Johannes, Roger Åsheim, satt selv og hørte på tiltaltes forklaring, med støtte fra bistandsadvokat Tor Erling Staff. De to tidligere naboene hilste ikke på hverandre før retten ble satt. Hver eneste dag kjører faren forbi stedet hvor sønnen ble revet bort.

- Jeg blir aldri ferdig med saken, og jeg ser bildene fra åstedet mye tydeligere nå som jeg må gjennom det igjen, sier Åsheim, som aldri har vurdert å flytte fra Vest-Torpa.

- Det er dette som er stedet vårt, og Johannes ligger rett nedenfor på kirkegården, sier han.

BITT I HJEL: Johannes Åsheim<!--/BTEK2-->
HØRTE PÅ: Roger Åsheim og bistandsadvokat Tor Erling Staff. Foto: Torbjørn Grønning<!--/BTEK1--><!--BTEK2-->
SKUTT: Under obduksjonen ble det gjort funn som viser at denne schæferliknende blandingshunden angrep og drepte Johannes Åsheim (7). Hunden ble skutt av en politibetjent kort tid etter drapet på Vest-Torpa.<!--FOTO--> <P><!--/FOTO--><!--/BTEK0--><!--BTEK1-->