Drapsjeger og alenemamma

Navn: Tove Nissen-Sollie Alder: 38 Yrke: Politiinspektør

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun er alenemor og jakter på en drapsmann som har tatt livet av ei tolv år gammel jente. Men hos Tove Nissen-Sollie er smilet likevel aldri langt unna. Du ser det bare ikke på TV-ruta. Politiinspektøren leder etterforskningen av drapet på Kristin Juel Johannessen (12) i bygda Mørk i Hedrum.

Hun legger ikke skjul på at tankene stadig er hos hennes egen ni år gamle datter, som nok en gang får merke at mamma har fått en stor sak i fanget. En time i døgnet er hellig. Mellom klokka 20.30 og 21.30 er det ikke mulig verken for presse eller politi å bryte inn i familieidyllen når hun tar fram barneboka på sengekanten. Hvilken barnebok? Tove Nissen-Sollie vil ikke svare, og aller helst slippe å komme i fokus i det hele tatt.

- Ikke ta bilder nå, ikke ta bilder nå! Saken er for alvorlig til det, ber Nissen-Sollie når vittigheter forekommer under pressebriefingen utenfor Larvik politistasjon hver ettermiddag. Hun har nemlig lett for å ta til latter og tårer. Når hun har svart «ingen kommentar» og «nei» på de fleste spørsmål, kan ikke et kobbel av pressefolk dy seg for å kommentere både det ene og det andre.

- Å, har jeg glemt å pusse skoene! Det er en journalist, selv lastelig antrukket i sandaler og sokker, som påpeker at politiinspektøren må finne fram skokremen. Og det har hun gjort, til neste dag. Og igjen er hun tålmodigheten selv. De samme spørsmålene kommer på nytt og på nytt, og Tove Nissen-Sollie tar det hele med fatning. Det er tid for klage-utveksling. Hun får kjeft for å si for lite, journalistene får gjennomgå for å skrive for mye.

Hun ledet etterforskningen da gisseldramaet på Torp skjedde. Hun var på kommandoplass etter en rekke bank- og postran og da pensjonist Ronald Ramm ble funnet drept for snart tre år siden. Den saken er aldri blitt oppklart, men Nissen-Sollie er overbevist om denne gangen skal ikke drapsmannen gå fri.

I går ettermiddag dukket privatetterforsker Tore Sandberg opp på politistasjonen sammen med Se og Hørs utsendte. Hvem vil finne drapsmannen først? Tove Nissen-Sollie smiler over spørsmålet. Da hun fikk summet seg, kom svaret kontant: - Vi skal i alle fall pådømme ham først.

I en periode hadde den 38 år gamle politijuristen et usedvanlig anstrengt forhold til sin sjef, tidligere politimester Ivar L. Schrøen. Nå er hun tilbake. Åpnere. Mer sjarmerende og profesjonell enn de fleste politiansikter det norske folket møter på trykk og på TV. Men skrives om, vil hun helst ikke.