SIKTET: 54 år gamle Sheila Keen Warren er siktet for drapet på en 40 år gammel kvinne for 27 år siden. Påtalemyndigheten mener at dødsstraff er passende i denne saken. Foto: Splash News / NTB Scanpix
SIKTET: 54 år gamle Sheila Keen Warren er siktet for drapet på en 40 år gammel kvinne for 27 år siden. Påtalemyndigheten mener at dødsstraff er passende i denne saken. Foto: Splash News / NTB ScanpixVis mer

Drapsklovnen fra 1990 risikerer dødsstraff

Siktede erkjenner ikke straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En maidag i 1990 ble 40 år gamle Marlene Warren brutalt drept i sitt eget hjem. Det ringte på døra, og hun gikk for å åpne. I døra ble hun møtt av en person kledd ut som en klovn med oransje parykk, rød kulenese og et påmalt smil.

Klovnen ga Warren en bukett med nelliker og to ballonger, som hun tok imot med begeistring. Hennes sønn, som var vitne til drapet, har fortalt at hun svarte: Så pene!

Deretter trakk klovnen opp en pistol, skjøt Marlene Warren i ansiktet og kjørte vekk fra stedet.

Risikerer dødsstraff
Dette ble starten på en drapsgåte som ikke fikk sin endelige løsning før forrige uke.

Påtalemyndigheten i Florida ber nå om dødsstraff for den siktede kvinnen, som først ble pågrepet 27 år etter drapet, melder nyhetsbyrået AP.

Den siktede, Sheila Keen Warren (54), er gift med enkemannen etter Marlene Warren.

Statsadvokaten i Florida, Dave Aronberg, skriver i en uttalelse at dødsstraff er passende straff for Sheila Warren. På andre siden forteller forsvarsadvokat Richard Lubin at Sheila nekter voldsomt for å ha drept sin ektemanns første kone.

En affære
Michael Warren (65) er ikke siktet, men ifølge AP har etterforskere og påtalemyndigheten nektet å utelukke ham som mistenkt.

Washington Post skrev forrige uke at den siktede og Michael Warren hadde en affære.

Slektninger fortalte til The Palm Beach Post i 2000 at Marlene Warren mistenkte at mannen hennes hadde en affære og at hun ønsket å forlate ham. Men hun fryktet hva som kunne skje hvis hun gjorde det, skriver AP.

Marlene fortalte angivelig til sin mor at «hvis noe skjer med meg, gjorde Mike det».

Lensmann Ric Bradshaw og statsadvokat Dave Aronberg under en pressekonferanse om saken 28. september 2017. Foto: Andres Leiva/Palm Beach Post via AP
Lensmann Ric Bradshaw og statsadvokat Dave Aronberg under en pressekonferanse om saken 28. september 2017. Foto: Andres Leiva/Palm Beach Post via AP Vis mer

Saken ble henlagt
Det var mye som pekte mot at Sheila Warren som drapsklovnen i 1990. Den gang het hun Sheila Keen, var 27 år gammel og jobbet for sin nåværende ektemann.

Bare timer etter drapet ringte de ansatte fra en utkledningsbutikk, og fortalte politiet at en kvinne hadde kjøpt et klovnekostyme hos dem to dager i forveien. De ansatte kunne også identifisere kvinnen.

En av de to ballongene, en i sølv med teksten «du er best», ble solgt i et supermarked i nærheten av Sheilas hjem. Ansatte fortalte etterforskere at en kvinne som så ut som Sheila hadde kjøpt ballongene en time før skytingen.

I tillegg kunne de ansatte i en blomsterbutikk vitne om at Sheila hadde kjøpt en blomsterbukett bare halvannen time før drapet, men tross alt ble saken likevel henlagt.

Politiet gjenopptok saken i 2014, og siktede ble arrestert forrige uke etter at ny DNA-testing ga politiet det de trengte for å arrestere henne. Tirsdag ble Sheila utlevert fra Virginia, hvor hun har bodd sammen med ektemannen Michael Warren i årevis.