Drapskniven trolig funnet

MOSS (Dagbladet): En av de fire siktede etter dobbeltdrapet i Moss påviste i går en follekniv som sannsynligvis er drapsvåpenet. Politiet har også sikret blodspor fra bilen til de fire siktede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to nye funnene kan bety et gjennombrudd i etterforskningen. Kniven ble funnet på bakken ved en lyktestolpe tett ved veien i Gjettum i Bærum i går formiddag. De fire drapssiktede guttene er alle bosatt i Bærum, men bare 19-åringen bor på Gjettum.

De to andre guttene (20 og 22 år) bor i ei blokk på Dønski, mens den siste pågrepne (18) bor på Slependen.

19-åringen erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen om medvirkning til forsettlig drap. Det kan bety at han vil hevde drapene skjedde i selvforsvar.

19-åringens kniv?

Det var en av de siktede som i et nytt avhør i går fortalte politiet hvor kniven var gjemt. Det skal ha vært 19-åringen fra Eritrea som forklarte dette.

Han skal også ha vært med politiet og påvist nøyaktig hvor kniven lå.

I tidligere avhør av de fire siktede skal det ha kommet fram at 19-åringen hadde med seg kniv da de dro til Moss lørdag kveld.

Det sannsynlige drapsvåpenet er en liten follekniv, rundt 20 centimeter lang når den er foldet ut. Den ble funnet med bladet inne. Kniven er sendt til Kripos for nærmere undersøkelser.

Blodflekker

Bilen som ble brukt drapsnatta, en blå VW Vento, ble oppdaget tilfeldig i Skippergata i Oslo sentrum bare timer etter drapene på Chez. Et snarrådig vitne fulgte etter de fire guttene da de kom løpende ut av Chez, og han rakk akkurat å få notert bilnummeret før de fire forlot byen.

Bilen, som tilhører foreldrene til den siktede kosovoalbaneren, ble beslaglagt av politiet samme morgen. Den er nå undersøkt av Kripos.

- Det er funnet blod i bilen, bekrefter politiinspektør Jon Granrud.

Spor på klær

Dersom blodet viser seg å tilhøre en av de to drepte dørvaktene, kan dette komme til å felle en eller flere av de fire siktede. Politiet vet hvem som satt hvor i bilen, dermed vil eventuelle bevis sannsynligvis kunne knyttes til én bestemt person.

Det skal også være funnet flekker på de siktedes klær, som kan vise seg å være blod. Disse er også sendt inn til tekniske undersøkelser.

De to første siktede ble pågrepet da de kom ut fra en leilighet i Oslo. Den hovedmistenkte 19-åringen ble først pågrepet fem timer etter drapene hjemme i senga.

Alle fires hjem er ransaket av politiet.

- Vi har beslaglagt ting av interesse der, sier Granrud.

To kniver ble i går sjekket ut av saken, den ene ble funnet i Ås, den andre i Storgata i Moss. Nå tror politiet at de har funnet selve drapsvåpenet. I tillegg til selve kniven er det sikret prøver fra marka der kniven ble funnet. Disse er også sendt inn til analyse.

BLODSPOR: To av de siktede etter dørvaktdrapene i Moss, en 20 år gammel kosovoalbaner og en 22 år gammel iraker, ble pågrepet i Skippergata i Oslo klokka 05.14 søndag morgen. Drapsnatta kjørte guttene en blå VW Vento, der politiet nå har funnet blodflekker.