SKOGSARBEIDER: May Lene Christiansen innrømmet i avhør i går å ha drept Hans Richard Strømner. FOTO: Bymiljøetaten / Oslo kommune
SKOGSARBEIDER: May Lene Christiansen innrømmet i avhør i går å ha drept Hans Richard Strømner. FOTO: Bymiljøetaten / Oslo kommuneVis mer

- Drapskvinnen fulgte leitinga på Facebook

- Sinnsykt at hun har gått rundt og visst hvor Hans Rickard har vært i fire måneder, sier venninne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens stadig mer bekymrede familiemedlemmer og venner blant annet har arrangert private leteturer for å finne Hans Rickard Strømner (23) de siste tre månedene, holdt May Lene Christiansen (21) på hemmeligheten om at hun hadde drept kjæresten på brutalt vis.

Det ble klart da 21-åringen i går formiddag bestemte seg for å tilstå drapet i et avhør med Kripos. Christiansen har forklart i detalj hvordan hun tok livet av Strømner, og har oppgitt et motiv, men nekter straffskyld.

- Nå uttrykker hun anger. Hun har det svært tungt med det hun har gjort, sier advokatfullmektig Karoline Øverseth Bekkoset ved advokatfirmaet Drevland og Grape til Dagbladet.

- Visste at folk var redde Da tilståelsen ble kjent i går, reagerte vennekretsen kraftig på at Christiansen nå har bekreftet at hun har sittet med løsningen på forsvinningsgåten helt siden 9. juli. Mens

- Det er helt sinnsykt at hun har gått rundt og visst hvor han har vært i fire måneder. Hun har fulgt med på Facebook og vet at folk har letet og vært redde. Hun har levd som om ingenting har skjedd. Det er ganske mye jeg kan tenke meg å si til henne nå, sier en venninne av offeret til Dagbladet.

I likhet med de fleste i omgangskretsen hadde hun ikke hørt noe om at det skulle være slutt mellom Strømner og Christiansen - før 23-åringen forsvant. Seinere har begge de siktede kvinnene hevdet at de ikke hadde sett noe til Strømner etter at han angivelig ble kastet ut fra boligen han delte med kjæresten som følge av bruddet

Personene bak ei leitegruppe som ble organisert via Facebook skal ha tatt kontakt med Christiansen for over en måned siden, men oppfattet at de ble kontant avvist.

- Hun sa at hun ikke ville ha noe med saken å gjøre, sier ei annen nær venninne av Strømner.

Mye pekte mot kvinnene Ifølge VG konkluderer den foreløpige obduksjonsrapporten med at Strømner var påført en rekke stikk eller hugg med et kraftig våpen. Drapsvåpenet skal ha etterlatt spor i bein og knokler, noe som gjorde at Kripos raskt slo fast at det dreide seg om et drap da liket ble undersøkt.

Mistanken til 21-åringen og hennes venninnne skal ha oppstått tidlig da Kripos på oppdrag fra oslopolitiet satte i gang full drapsetterforskning.

UNDERSØKES: Politiet har i flere dager gjennomført tekniske undersøkelser ved ekskjærestens hus ved Rustadsaga. Lørdag sto et enslig lys og brant på Klemetsrud der Strømner ble funnet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
UNDERSØKES: Politiet har i flere dager gjennomført tekniske undersøkelser ved ekskjærestens hus ved Rustadsaga. Lørdag sto et enslig lys og brant på Klemetsrud der Strømner ble funnet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- Omstendigheter på alle fronter begynte å peke mot disse to kvinnene, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.

Venninnen nekter Den 22 år gamle venninnen av ekskjæresten som er pågrepet og siktet på lik linje med henne, nekter ennå for drapsanklagen.

- Hun sier at hun overhodet ikke har noe med dette å gjøre, og at hun ikke har sett avdøde siden han ble kastet ut. Hun skulle egentlig avhøres på nytt lørdag, men dette ble utsatt av politiet, opplyser advokat Benedict de Vibe til Dagbladet.

I påvente av et nytt avhør av 22-åringen på mandag, ville verken politiet eller 21-åringens forsvarere i går kommentere perioden kjæresten har holdt på hemmeligheten eller andre omstendigheter.

- Vi kan trolig gå ut med mer opplysninger om dette etterhvert, men kan dessverre ikke kommentere noe nå av hensyn til etterforskningen, sier advokatfullmektig Karoline Øverseth Bekkoset, som i går var tilstede i avhøret på oppdrag fra forsvarer Ole Petter Drevland.

DREPT:
23 år gamle Hans Rickard Strømner som ble funnet drept på Klemetsrud torsdag 13. oktober.
Foto: PRIVAT
DREPT: 23 år gamle Hans Rickard Strømner som ble funnet drept på Klemetsrud torsdag 13. oktober. Foto: PRIVAT Vis mer