USA

Drapsmann avslørt av Google-søk

En mann i Missouri er blitt dømt til livstid for drapet på sin gravide kone. Konas søk på Google i forkant av drapet satte politiet på rett spor.

DREPT: Jennfier Rothwell ble funnet drept ei uke etter ektemannen Beau Rothwell meldte henne savnet. Nå er han dømt til livstid i fengsel. Foto: Facebook/St. Louis County Police Department/AP/Shutterstock
DREPT: Jennfier Rothwell ble funnet drept ei uke etter ektemannen Beau Rothwell meldte henne savnet. Nå er han dømt til livstid i fengsel. Foto: Facebook/St. Louis County Police Department/AP/Shutterstock Vis mer
Publisert

«Hva skal du gjøre hvis mannen din er opprørt over at du er gravid?»

Dette spørsmålet skrev 28 år gamle Jennifer Rothwell i Googles søkefelt på mobiltelefonen sin. Kort tid etter, i november 2019, forsvant hun plutselig.

Det ble satt i gang søk etter den savnede kvinnen som på det tidspunktet var seks uker på vei. Hennes ektemann, Beau Rothwell (31), deltok sammen med familie, venner og kolleger.

Ei uke seinere ble Jennifers nakne lik funnet, omkring 110 kilometer nordvest for sitt hjem.

Fant blodfarget teppe

Det ble til slutt Jennifers Google-søk som rettet søkelyset mot ektemannen. Politiet fant flere flasker med blekemiddel i hjemmet og et vått, blodfarget teppe. Blodet skulle vise seg å stamme fra kona.

Etter flere avhør, innrømmet Beau Rothwell til slutt å ha drept Jennifer.

Ifølge Rothwell hadde en voldsom krangel om hans forhold til en annen kvinne resultert i drapet. Samtidig nektet han for at det var snakk om overlagt drap, skriver People.

Så rødt

Saken er blitt omtalt av en rekke amerikanske medier, blant annet CBS News.

KAN FÅ STRAFF: En gjest på et hotell i Hongkong fikk seg litt av en overraskelse da han gikk ut på balkongen. Video: Twitter. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Under rettssaken forklarte han hvordan han hadde vært som i en «rød tåke» da han slo kona i bakhodet med en hammer slik at hun snublet framover.

- I kampens hete slo jeg henne igjen. Jeg tror jeg knuste skallen hennes og hun falt ned trappa. Hun svarte ikke, jeg kunne ikke se om hun var død, sa Beau Rothwell i retten.

Etterpå dumpet han konas nakne kropp i skogen omtrent en time unna hjemmet deres. Så reiste han hjem, gikk over huset med blekemiddel og kastet bevis i en søppelcontainer som lå like ved motorveien.

Ba om unnskyldning

Under rettssaken framstilte påtalemyndigheten Beau Rothwell som en grundig planlegger og viste blant annet juryen tekstmeldinger han hadde sendt til kvinnen han var utro med. Rothwell hadde på et tidspunkt satt opp en liste over fordeler og ulemper ved å forlate kona.

KRITIKK: En overvåkningsvideo fra masseskytingen ved Robb Elementary School i Uvalde i Texas skal klargjøre hva som skjedde i de 77 minuttene etter at skytingen startet. Video: KameraOne & NTB. Bilder: NTB. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

I april fant juryen Beau Rothwell skyldig i drap, tukling med bevis og dumping av lik.

Fredag ble han dømt til livstid uten mulighet for prøveløslatelse for drapet på sin gravide kone. Rothwell ba konas familie om unnskyldning under straffeutmålingen og sa at han tenker på henne «hver eneste dag».

Etter at dommen ble avsagt, fortalte han dommeren at han planla å anke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer