Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsmann avslørt etter 32 år av DNA-spor på serviett

Ny teknologi - spanere kan ha funnet løsningen på frokoststed i Washington.

DNA-SPOR PÅ SERVIETT 32 ÅR ETTER: Den 66 år gamle sykepleieren under framstillingen for fengsling tidligere i uka. Foto: CNN.
DNA-SPOR PÅ SERVIETT 32 ÅR ETTER: Den 66 år gamle sykepleieren under framstillingen for fengsling tidligere i uka. Foto: CNN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ny DNA-teknologi mot gamle DNA-spor kan ha løst to 32 år gamle drapssaker i byen Tacoma i delstaten Washington nordvest i USA.

Sist onsdag pågrep politiet i området en 66 år gammel sykepleier. Han er siktet for drap og voldtekt mot 12 år gamle Michella Welch 26. mars 1986.

4. august samme år ble 13 år gamle Jennifer Bastian funnet drept i samme parkområde.

I mai i år ble en 60 år gammel mann pågrepet og siktet for drapet på 13-åringen i sin nåværende hjemby Eureka i Illinois.

Han bodde i Tacoma-området da drapet skjedde, men nekter straffskyld.

66-åringen som ble pågrepet sist onsdag, bor fortsatt i området der han er siktet for drap. Ifølge amerikanske medier er det uklart hvordan han forholder seg til siktelsen.

Politiet i Washington satte inn store ressurser for å oppklare de to drapssakene, som har ligget som verkebyller siden.

Familie-DNA

På begge åstedene i 1986 ble det funnet DNA-spor, men ikke noe som matchet verken strafferegistre eller noe annet politiet kunne sjekke mot. Utallige tester ble tatt av menn i området.

Politiet opprettet såkalte cold case-grupper i begge sakene, og det har vært politietterforskere som har har fulgt sakene fra start til nå.

Omslaget begynte å komme i 2016 da politiet engasjerte en spesialist på en forholdsvis ny genteknologi, som oppsporer DNA-eiere via familiegreiner.

Etter at politiet politiet og DNA-.eksperten mente å ha lokalisert en 66 år gammel sykepleier i den offentlige helsetjenesten i Tacoma-området, startet en omfattende spaning på mannen.

Frokostspaning

Gjennomslaget kom tidligere i juni da mannen spiste frokost med en kollega på en kafe.

Politispaneren merket seg av 66-åringen tørket seg med en serviett, og tok beslag i oppryddingen av frokostbordet etter at mistenkte hadde dratt på jobb.

Der fant DNA-eksperten treff med funn på åstedet for mer enn 32 år siden.

Siktede blir framstilt for retten mandag.