Drapsmann gikk løs uten polititillatelse

I vinter drepte han et ektepar i Sandnes. I høst har den varetektsfengslede og dobbeltdrapstiltalte 39-åringen flere ganger fått permisjon, uten at politiet har vært klar over at mannen gikk løs i hjembyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Stavanger Aftenblad som i går kunne fortelle at behandlende lege ved Rogaland psykiatriske sjukehus i Stavanger hadde gitt den dobbeltdrapstiltalte mannen, som sitter varetektsfengslet, flere permisjoner.

- Vi ble varslet av avisa, som hadde fått flere meldinger fra naboer og andre som kjenner mannen. Mens vi har trodd at 39-åringen har sittet varetektsfengslet og fått medisinsk behandling på sykehuset, har han flere ganger vært ute på permisjon, sier politiinspektør Ingrid Tjørhom ved Stavanger politidistrikt til Dagbladet.

- Uforsvarlig

- Er det forsvarlig at en mann som er tiltalt for dobbeltdrap og varetektsfengslet, får permisjon ut at politiet vet om det?

- Nei. Det skal ikke skje. Vi har undersøkt saken, og la det være klart:

- Ingen som er varetektsfengslet skal innvilges permisjon uten at politiet har godkjent det, sier Tjørhom.

39-åringen drepte et ektepar i Sandnes med øks natt til lørdag 14. mars i år. Mannen er seinere judisielt observert, og rettsmedisinerne har konkludert med at han var sinnssyk i gjerningsøyeblikket.

Ikke permisjon

Tjørhom bekrefter at rettssaken mot den tiltalte dobbeltdrapsmannen blir en ren sikringssak.
- Vi har gitt sykehusets ledelse klar beskjed om at 39-åringen ikke skal innvilges permisjoner. Selv om legene mener det vil være behandlingsmessig riktig å innvilge permisjon, skal politiet kontaktes. Det er vi som avgjør om permisjonssøknaden skal innvilges, sier Tjørhom.

Politiinspektøren beklager på det sterkeste at 39-åringen har fått innvilget flere permisjoner.

- Jeg har forståelse for at naboer og beboere i området reagerer, sier Ingrid Tjørhom.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 271846206


Varnish cache server