Drapsmann i München var opptatt av Breivik

Det bekrefter myndighetene i Bayern.

SYMPATISERTE MED BREIVIK: David Ali Sonboly tok livet av 9 mennesker og såret 36 mennesker da han skjøt rundt seg ved og på et kjøpesenter. Politiet/NTB scanpix
SYMPATISERTE MED BREIVIK: David Ali Sonboly tok livet av 9 mennesker og såret 36 mennesker da han skjøt rundt seg ved og på et kjøpesenter. Politiet/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

18-åringen som drepte ni mennesker i München 22. juli, sympatiserte med terroristen Anders Behring Breivik.

Det var delstatens innenriksminister Joachim Herrmann som sa dette på en pressekonferanse torsdag. Den 18 år gamle tysk-iranske gjerningsmannen skal også ha vært svært glad for at han var født på samme dag som Adolf Hitler.

Imidlertid ser det ikke ut til at han var del av noe høyreekstremt nettverk, ifølge Herrmann. Politiet i Bayern opplyser at 18-åringen etterlot seg et flere sider langt brev som handler om hans psykiske lidelser og situasjonen på skolen hvor han gikk.

I tillegg til dem som ble drept, ble 36 mennesker såret da 18 år gamle David Ali Sonboly åpnet ild ved og på et kjøpesenter. Gutten tok deretter sitt eget liv.

Ifølge avisa Frankfurter Allgemeine Zeitung var Sonboly en høyreekstremist som hatet tyrkere og arabere.

Også politisjefen i München har uttalt at det er en «åpenbar forbindelse» mellom Breivik og Sonboly, som gjennomførte sin massakre nøyaktig fem år etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer