SYMPATISERTE MED BREIVIK: David Ali Sonboly tok livet av 9 mennesker og såret 36 mennesker da han skjøt rundt seg ved og på et kjøpesenter. Politiet/NTB scanpix
SYMPATISERTE MED BREIVIK: David Ali Sonboly tok livet av 9 mennesker og såret 36 mennesker da han skjøt rundt seg ved og på et kjøpesenter. Politiet/NTB scanpixVis mer

Drapsmann i München var opptatt av Breivik

Det bekrefter myndighetene i Bayern.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18-åringen som drepte ni mennesker i München 22. juli, sympatiserte med terroristen Anders Behring Breivik.

Det var delstatens innenriksminister Joachim Herrmann som sa dette på en pressekonferanse torsdag. Den 18 år gamle tysk-iranske gjerningsmannen skal også ha vært svært glad for at han var født på samme dag som Adolf Hitler.

Imidlertid ser det ikke ut til at han var del av noe høyreekstremt nettverk, ifølge Herrmann. Politiet i Bayern opplyser at 18-åringen etterlot seg et flere sider langt brev som handler om hans psykiske lidelser og situasjonen på skolen hvor han gikk.

I tillegg til dem som ble drept, ble 36 mennesker såret da 18 år gamle David Ali Sonboly åpnet ild ved og på et kjøpesenter. Gutten tok deretter sitt eget liv.

Ifølge avisa Frankfurter Allgemeine Zeitung var Sonboly en høyreekstremist som hatet tyrkere og arabere.

Også politisjefen i München har uttalt at det er en «åpenbar forbindelse» mellom Breivik og Sonboly, som gjennomførte sin massakre nøyaktig fem år etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya.

(NTB)