Drapsmann i USA var flyktning fra Bosnia

Sulejman (18) drepte fem på kjøpesenter i Salt Lake City.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 18 år gamle mannen som drepte fem mennesker på et kjøpesenter i Salt Lake City mandag, var en overlevende etter massakren i Srebrenica i Bosnia i 1995.

Sulejman Talovic, som ble drept av politiet etter skytingen, flyktet med sin familie fra sin landsby da han var bare fire år gammel, midt under krigen i Bosnia.

Familien tilbrakte deretter to år i Srebrenica mens byen var beleiret av serbiske styrker, og Sulejmans bestefar ble drept av serbiske kuler.

Da serberne overtok byen og massakrerte 8.000 gutter og menn, ble Sulejman og hans mor evakuert av FN og senere gjenforent med faren.

Familien kom aldri tilbake til Bosnia og holdt heller ikke kontakt med slekt i Bosnia etter at de reiste til USA som flyktninger i 2000. Han og moren hadde bodd i Salt Lake City i flere år.

Sulejman dukket opp på kjøpesenteret kledd i trenchcoat og med en ryggsekk full av våpen og ammunisjon mandag. Han skjøt vilt rundt seg mens vettskremte handlende søkte tilflukt i butikker. Han ble til slutt trengt opp i et hjørne og skutt av en politimann.

(NTB)

FLYKTNING: 18 år gamle Sulejman tok livet av fem personer før han selv ble drept av politiet. Foto: AP/ SCANPIX
FLYKTNING: 18 år gamle Sulejman tok livet av fem personer før han selv ble drept av politiet. Foto: AP/ SCANPIX Vis mer