- Drapsmann og offer snakket rolig sammen like før drapet

Pubsjef Morten Botilsrud trodde konflikten var over. - Det var bare småknuffing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon om bakgrunnen for drapet på Flisa? Send mms/sms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring 24 00 00 00 eller 412 15 090 (direkte til journalist)

FLISA (Dagbladet.no): Konflikten som endte med drap på et utested på Flisa i natt kan ha startet med en episode på samme utested tidligere på kvelden.

- Småknuffing

Ifølge daglig leder ved puben Dirty Nelly kranglet den antatte gjerningsmannen voldsomt med det 20 år gamle offeret mellom en time og halvannen før knivstikkingen.

- De sto og pratet sammen og begynte å knuffe litt på hverandre. Jeg tok dem med meg ut og sa at hvis de ikke klarte å oppføre seg så måtte de gå hjem. Det svarte de at de skulle respektere, og da virket det som de var ferdige med saken, forteller Morten Botilsrud til Dagbladet.no.

Han ga de to unge mennene beskjed om at de måtte være ute og roe seg litt før de fikk lov til å komme inn igjen. Senere oppfattet pubsjefen det som om de to hadde skværet opp.

- De satt ved samme bord og pratet. Da var det ikke noe forvarsel om noe drap, sier pubsjefen, som ikke hadde noen anelse om at håndgemenget tidligere på kvelden kunne utvikle seg til noe virkelig alvorlig.

- Det var bare småknuffing, sier han.

- BA DEM OM Å ROE SEG: Pubeier Morten Botilsrud tok seg selv av bråk mellom offer og antatt gjerningsmann bare en drøy time før drapet. Foto: TORBJØRN GRØNNING
- BA DEM OM Å ROE SEG: Pubeier Morten Botilsrud tok seg selv av bråk mellom offer og antatt gjerningsmann bare en drøy time før drapet. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

Drept i utgangsdøra

Botilsrud sto i baren og fikk ikke med seg hva som skjedde i minuttene før det brutale drapet, etter at både offer og antatt gjerningsmann så ut til å være en del av et hvilket som helst festlig lag.

Det er ennå uklart om mannen som gikk til angrep på 20-åringen var bevæpnet hele kvelden eller om han på et tidspunkt gikk for å hente kniven.

Knivstikkingen skjedde like utenfor utgangsdøra til puben, der offeret ble liggende i en blodpøl mens sinte og fortvilede venner av offeret og andre pubgjester startet gjennopplivingsforsøk samtidig som de fikk kontroll på den antatte drapsmannen.

Botilsrud kjenner drapsofferet som en stamgjest, og har også sett 22-åringen på puben tidligere. Begge mennene skal ha drukket alkohol i natt, men var ifølge Botilsrud ikke overstadig beruset.

Avhøres i dag

Mistenkte er bosatt på Flisa men er opprinnelig fra Nord-Norge. Offeret er fra et annet tettsted i Åsnes kommune.

Bekjente av avdøde forteller Dagbladet.no at det ikke skal ha vært noen kjent, dypere konflikt mellom de to, mens andre antyder at en gammel feide kan ha blusset opp igjen lørdag kveld.

- Drapsmann og offer snakket rolig sammen like før drapet

Den drapsmistenkte mannen har i ettermiddag fått oppnevnt forsvarer og vil trolig bli avhørt om kort tid. Politiet vil foreløpig ikke uttale seg om mulige motiver for ugjerningen.

- Det er ingen tvil om at vi har med et drap å gjøre. Personen som er pågrepet er ikke avhørt ennå, men vi tar sikte å få gjort det i løpet av dagen, sa lensmann Arne Sigstad til Dagbladet.no i formiddag.

<B>KJEMPET FOR LIVET:</B> Fortvilte venner og andre vitner startet gjenopplivningsforsøk samtidig som andre la den antatte gjerningsmannen i bakken.