Drapsmann på flukt

Naboen våknet av at den antatte drapsmannen ropte: «Den tosken, nu ligg han i kjeller'n - dau!» Kort etter kunne hun høre at mannen forlot åstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BODØ (Dagbladet): Den antatte drapsmannen er på flukt og etterlyses av politiet, siktet for forsettlig å ha skutt og drept en 41 år gammel mann i Bodø.

Dro med drosje

Den kvinnelige naboen som hørte stemmen til den antatte drapsmannen, forteller at han fjernet seg fra åstedet mens han fortsatte å rope:

-  Jeg hørte ham rope til noen kvinnelige festdeltakere at de skulle komme og bli med ham. Men ingen av dem kom. I stedet forlot de stedet noe seinere, med drosje.

Lå og sov

Drapet antas å ha skjedd mellom klokka ett og halv to natt til i går, i forbindelse med en fest i den aktuelle leiligheten, som er et vertikaldelt hus i bydelen Mørkved.

-  Jeg lå og sov da jeg våknet av masse rabalder fra nabohuset. Da jeg la meg for å sove, hørte jeg det var fest der, men stemningen var fin. Men da jeg våknet, var stemningen annerledes. Denne mannsstemmen brølte at noen lå i kjelleren og var død. Flere personer, blant andre den brølende mannen, oppholdt seg utenfor huset, opplyser kvinnen.

Kjente hverandre

Kvinnen opplyser til Dagbladet at hun gjenkjente stemmen til mannen som ropte, fra en tidligere fest i nabohuset, i august i år.

-  Den gang gikk han amok og kastet noen sykler rundt, mens han ropte og oppførte seg truende. Jeg har aldri sett mannen, jeg kjente ham bare igjen på stemmen.

Politiadvokat Margrete Torseter ved Salten politidistrikt bekrefter at mannen som er siktet for drap, kjente mannen han er siktet for å ha skutt og drept.

-  De har ikke familiemessig tilknytning, men de kjente hverandre.

Politiet, som rykket ut til åstedet med tungt bevæpnede styrker ved halvtotida natt til i går, ble tidlig kjent med at mannen som nå er drapssiktede hadde forlatt huset til fots.

Finkalibret våpen

-  41-åringen ble drept med et finkalibret våpen som nå er i politiets besittelse. Jeg vil ikke si hvor våpenet ble funnet.

-  Et vitne sier til Dagbladet at en mann ropte at «nå ligger han i kjelleren - dau». Hvor ble drapsofferet funnet?

-  Jeg kan bekrefte at han ble funnet i leilighetens underetasje, og at han var skutt.

Samboer til stede

Drapsofferets samboer, samt et annet familiemedlem, skal ha vært blant festdeltakerne som oppholdt seg i leiligheten da drapet skjedde.

-  Det var ingen øyenvitner til selve drapshandlingen, sier politiadvokat Torseter.

ÅSTEDET: Etterforskerne skiftet lås og plomberte inngangsdøra i huset etter at den drepte var hentet ut.