Drapsmann på frifot

Politiet jakter på en ukjent drapsmann etter at en 27 år gammel norsk-afghaner ble funnet død på åpen gate i Oslo i går morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ble funnet død har tidligere vært innblandet i narkotikasaker, og har vært i konflikt med tungt kriminelt miljø i hovedstaden.

Det var en tilfeldig forbipasserende som oppdaget avdøde ved 05.20-tida lørdag morgen.

Drapsalarm

Liket lå på fortauet, delvis under en parkert bil, i den rolige sideveien Mandalls gate på Grønland. Omstendigheter rundt dødsfallet gjorde at politiet slo drapsalarm.

- Mannen hadde store skader som han ikke kan ha påført seg selv, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen.

Etter det Dagbladet erfarer var mannen påført store hodeskader. Politiet hadde i går kveld ikke fått klarhet i hvordan hodeskadene var påført.

Det var noe blod ved siden av kroppen.

Krimteknikere var lørdag morgen på stedet for å sikre eventuelle spor.

- Vi har foreløpig lite å gå etter i saken, og er avhengig av tips fra publikum, sier Abrahamsen. Politiet retter seg mot et ekstremt lukket kriminelt miljø i hovedstaden, noe som vanskeliggjør etterforskningen.

Narkotika

Den drepte 27-åringen var opprinnelig fra Afghanistan, men hadde norsk statsborgerskap. Han skal tidligere ha vært involvert i narkotikasaker, men politiet kan ikke si om et narkotikaoppgjør kan være motiv for drapet. Mannen har i perioder vært i konflikt med et tungt narkotikamiljø i Oslo.

- Vi har ikke noen teori om mulig motiv. Det er det altfor tidlig å si noe om, sier Abrahamsen.

Politiet vet heller ingenting om hva som skjedde forut for drapet.

- Det var skrik og skrål i området en time før mannen ble funnet, og det er også observert mennesker i området på denne tida. Utover det vet vi ikke noe, sier Abrahamsen.

Naboer Dagbladet har snakket med hørte bråk i Mandalls gate natt til lørdag, men ingen så noe mistenkelig.

45 minutter før mannen ble funnet drept hørte en nabo skrik og bråk i området.

Høylytte stemmer

- Jeg våknet av høylytte mannsstemmer, men det er ganske vanlig her, så jeg la meg til å sove igjen, forteller en av naboene. Så langt har politiet svært få vitner i saken og ingen mistenkte.

- Vi vet at det har vært arrangementer på Grønland denne natta, og ber om at folk som var i området på denne tida tar kontakt med oss, sier Abrahamsen.

Den rettsmedisinske obduksjonen vil ikke være klar før mandag. Politiet kunne derfor ikke gå ut med noen sikker dødsårsak i går kveld.

Mannen etterlater seg en sønn på fire år. Hans ekskone fikk i går oppnevnt bistandsadvokat som skal sikre familiens interesser.

SIKRET SPOR: Politiet gjorde tekniske undersøkelser på åstedet i går.