PÅ VEGGEN: Dette bildet skal vise veggen på stedet der to kvinner ble funnet drept denne uka. Foto: AP Photo/APTN/NTBScanpix
PÅ VEGGEN: Dette bildet skal vise veggen på stedet der to kvinner ble funnet drept denne uka. Foto: AP Photo/APTN/NTBScanpix Vis mer

Drapsmann skrev «Pussy Riot» på veggen for å villede

Ville få drapene til å framstå som rituelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Da russisk politi kom til åstedet etter et drap i Kazan onsdag, sto det skrevet «Free Pussy Riot» i blod på veggen. Nå sier den antatte drapsmannen at formålet var å villede politiet.

Nyheten om blodskriften gikk verden rundt etter dobbeltdrapet, og en talsmann for den ortodokse kirken i Russland reagerte på hendelsen ved å fastslå at Pussy Riots støttespillere nå hadde «blod på samvittigheten».

Politiet avviser imidlertid at drapene i Kazan i regionen Tatarstan hadde noe med de fengslede kvinnene i punkebandet Pussy Riot å gjøre.

En 38 år gammel mann er pågrepet i saken og har tilstått drapene. Han sier selv at han skrev «Free Pussy Riot» på veggen for å trekke mistanken bort fra seg selv og få drapene til å framstå som rituelle, opplyser de regionale myndighetene.

Det var to kvinner som ble drept.

Tre medlemmer av Pussy Riot ble nylig dømt til to års fengsel hver for å ha framført en politisk sang i en katedral i Moskva.

(NTB)

PUSSY RIOT: Her er medlemmer av den russiske punkgruppa Pussy Riot. Foto: EPA/ANNA VOLKOVA/NTBScanpix
PUSSY RIOT: Her er medlemmer av den russiske punkgruppa Pussy Riot. Foto: EPA/ANNA VOLKOVA/NTBScanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer