Drapsmann slåss for samværsrett

Med det sju måneder gamle barnet på armen, mishandlet faren mora. Deretter drepte han henne med en bajonett. Nå kjemper faren for å få samværsrett med sin datter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jentas biologiske tante, den drepte kvinnens søster, og hennes ektemann har fått foreldreretten til det nå fireårige barnet, men søknad om adopsjon er avslått tre ganger. Selv er jenta uvitende om det tragiske drapet på mora 14. mai 1994. Faren ble dømt til ni og et halvt års fengsel for drapet. Nå søker han samværsrett med jenta.

- Det er en skandale at samfunnet i en slik sak gir fri rettshjelp til en drapsmann, mener jentas nye familie.

Må betale selv

Da drapet skjedde skulle den biologiske faren egentlig vært inne til soning for tidligere mishandlinger av samboeren. Han fikk imidlertid soningsfritak fordi kvinnen var gravid. Striden om samvær kommer snart opp for retten. Og mens den biologiske faren med fri rettshjelp utgiftsfritt kan anlegge samværssak fra sin celle på Ullersmo, har Oslo-familien problemer med å reise nok penger til advokat: Siden familien har fått foreldreretten har de - i strid med anbefalinger fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus - mistet fosterhjemsstøtten på nærmere 6000 kroner og fri barnehageplass.

- Vi må bruke deler av de 150000 kronene jenta fikk i billighetserstatning fra staten for å betale advokatsalærene. De beløper seg til om lag 35 000 kroner, sier jentas onkel til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer