JAMES ROBERT JONES:  Tid på rømmen er forbi.  Foto: AP Photo/Broward County Sheriff's Office / NTB Scanpix.
JAMES ROBERT JONES: Tid på rømmen er forbi. Foto: AP Photo/Broward County Sheriff's Office / NTB Scanpix.Vis mer

Drapsmann tatt etter nesten 40 år på rømmen

- Jeg visste at fortida ville ta meg igjen en dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 37 år etter at James Robert Jones rømte fra Fort Leavenworth-fengselet, et såkalt millitært høy-sikkerhetsanstalt, ble den tidligere dømte drapsmannen pågrepet i Florida, skriver AP.

Pågrepet ved tilfeldighet Her levde Jones under falskt navn, han hadde giftet seg og arbeidet for et air condition-selskap.

Jones, eller Bruce Walter Keith som var aliaset hans, ble gjenkjent av en ansiktsscanner da det var mistanker om falskt førerkort.

«Jeg visste at fortida ville ta meg igjen en dag», skal ha vært Jones første ord da han ble pågrepet, ifølge US Marshal-inspektøren Barry Golden.

Drap på medsoldat Jones ble dømt for mord og overfall på en medsoldat i New Jersey i 1974. Han ble funnet skyldig for å ha knivstukket Lonnie Eaton (18), i tillegg til at han såret en annen mann.

Jones, nå 59 år, var en av Hærens 15 mest ettersøkte rømlinger etter hans flukt i 1977 fra Kansas-fengselet kalt «The Castle», på grunn av de store murene og flere solide vakttårn.

Da James ble pågrepet, innrømmet han raskt sin ekte identitet, skriver AP. Hans kone, Susan Keith (56), fortalte etterforskerne at hun ikke visste noe om at James var en rømling.

Sjokkerte naboer Deres nærmeste naboer visste heller ingenting om at James var en drapsdømt rømling.

- De er hyggelige mennesker. Det er det jeg ikke forstår. Jeg kan ikke forstå at han noen gang var involvert i noe sånt. Jeg kan bare ikke tro det, sa nabo Joe Onischuk, som har bodd tvers over gata til James og Susan i mer enn 30 år.

Tammy DeAngelis, som bodde vegg i vegg med paret, sa:

- Det er et vennlig og rolig nabolag med mang gode naboer. Jeg visste ikke engang at han var i militæret, sier han.

Det per i dag usikkert om Jones vil bli ført for krigsrett eller om han bare føres direkte tilbake til Fort Leavenworth.