POLITIDRAP: Her er drapsmannen  Larossi Abballa i et udaret bilde på Facebook, som ble fjernet tirsdag. Foto: Facebook / AFP / NTB Scanpix
POLITIDRAP: Her er drapsmannen  Larossi Abballa i et udaret bilde på Facebook, som ble fjernet tirsdag. Foto: Facebook / AFP / NTB ScanpixVis mer

Drapsmann viste angrepene live på Facebook. - EM blir en kirkegård

Fransk regjering beskriver det som terror. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To personer er pågrepet i forbindelse med mandagens knivdrap på et politiektepar i bydelen Magnanville utenfor Paris, opplyser fransk politi.

I går ble et ektepar drept av en tidligere straffedømt mann fra nabolaget.

I følge CNN skal gjerningsmannen ha hatt en live-sending av drapene på sin private Facebook-profil.

- EM blir en kirkegård

Den franske journalisten David Thomson, som er spesialist i jihadisme, har gått gjennom innholdet i den 13 minutter lange Facebook-videoen til den 25 år gamle terroristen Larossi Abballa, som la ut bilder direkte fra knivangrepet på det franske politiparet.

- EM blir en kirkegård, sier Abballa i videoen, ifølge den franske journalistens oversettelse for radiostasjonen FR1.

Det er den danske avisa Jyllands-Posten som gjengir innslaget fra radiostasjonen om hva som blir sagt og vist i videoen.

Ifølge Jyllands-Posten beskriver den franske regjeringen at det var en terrorhandling.

I videoen oppfordrer Abballa andre til å drepe så mange politifolk, fengselsbetjenter, journalister og rappere som mulig under EM.

Ifølge den franske journalisten kommer han med flere navn på folk som bør drepes under EM. Han skal ga sagt at det er mulig fordi politiet er så opptatt med å passe på fotballfans, ifølge Jyllands-Posten.

Knivdrap

Den 25 år gamle gjerningsmannen ble i 2013 dømt til fengsel i tre år for å ha deltatt i forberedelse til en mulig terrorhandling i Pakistan, meldte BFMTV i går.

Angrepet fant sted i et boligstrøk i Magnanville, om lag 50 kilometer nordvest for Paris og rundt 20 kilometer fra Les Mureaux, der politimannen jobbet.

Abballa knivstakk først politimannen ni ganger i magen utenfor boligen. Deretter tok han seg inn i huset, og forskanset seg med politimannens kone og tre år gamle sønn, melder Reuters.

Abballa knivstakk først politimannen ni ganger i magen utenfor boligen. Deretter tok han seg inn i huset, og forskanset seg med politimannens kone og tre år gamle sønn, melder Reuters.

Han ble skutt og drept av fransk politi.

Angriperen hadde mandag kveld forskanset seg i boligen til ekteparet der politimannens ektefelle, som også arbeidet i politiet, ble funnet drept.

Ekteparets barn, en tre år gammel gutt, ble funnet fysisk uskadd etter aksjonen. I videoen det bilder av ofrene og den lille gutten. Gjerningsmannen sier da at han ikke vet hva han skal gjøre med gutten, som ble eterlat i sjokk.

Ifølge politiet sa mannen at han hadde tilhørighet til ekstremistgruppa IS.