Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Drapsmannen avslørt av dataspor hos Rose-Marie (15)

Mulig nettvenn i 20-åra pågrepet i Sverige i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etterforskerne mener nå de har sirklet inn en navngitt mann i 20 åra som skal ha stått bak det gruoppvekkende drapet på 15 år gamle Rose-Marie Hillring i Mora i Sverige.

Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet i 09.30-tida i Falun.

- Dette er en person som dukket opp tidlig i etterforskningen, opplyser pressetalsmann Sven-Åke Petters ved Dalarne-politiet til Expressen.se.

- Slått ihjel med stein

Mannen som nå er siktet skal ha midlertidig opphold i distriktet der drapet skjedde, men er egentlig bosatt i Norrland.

Den døde 15-åringen ble funnet avkledd og med synlige skader etter vold inntil en container på et industriområde i Mora sist mandag. Liket skal ha vært skjult under en presenning eller isolasjonsmaterialer.

Ifølge Expressen.se mener politiet at jenta ble slått i hjel med en stein som ble funnet like ved henne.

Bygnignsarbeiderne som gjorde sjokkoppdagelsen skal også ha funnet klærne og håndveska sammen med blodspor like ved den døde kroppen.

GRUSOM OPPDAGELSE: Det var bygningsarbeidere som mandag fant den drepte 15-åringen naken, blodig og gjemt under materialer ved en container på dette industriområdet sist mandag. Foto: ULF PALM / SCANPIX
GRUSOM OPPDAGELSE: Det var bygningsarbeidere som mandag fant den drepte 15-åringen naken, blodig og gjemt under materialer ved en container på dette industriområdet sist mandag. Foto: ULF PALM / SCANPIX Vis mer

Mobil- og dataspor

Ifølge lokalavisa Dalarnas Tidningar er det politiets gjennomgang av 15-åringens PC og mobiltelefon som ledet fram til drapsmannen. Angivelig skal drapsmannen ha ringt til Rose-Marie fredag kveld og avtalt et møte, men dette er ikke bekreftet av politiet så langt.

Jenta var aktiv blant annet i det populære svenske nettsamfunnet Lunarstorm, og flere medier spekulerer i at hun kan ha kommet i kontakt med drapsmannen gjennom nettet.

15-åringen skulle på helgebesøk til sin far da hun dro hjemmefra morens hus fredag kveld. Jenta skulle ta buss, men kom aldri så langt som til bussholdeplassen.

Ved funnstedet skal politiet ha funnet flere spor som kan knytte gjerningsmannen til drapet. Etterforskerne tror drapet skjedde i løpet av helga.

Politiet har så langt ikke uttalt seg om motivet bak drapet, som har rystet Sverige denne uka. Jenta er obdusert, men politiet har ikke gått offentlig ut med dødsårsaken eller om jenta kan ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep.

image: - Drapsmannen avslørt av dataspor hos Rose-Marie (15)
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media