Drapsmannen ble hørt - ikke sett

HAUGESUND (Dagbladet): Marianne Våges drapsmann hadde flaks. Ingen har sett ham ved åstedet verken før eller etter drapet. Mangel på observasjoner skaper bekymring blant drapsetterforskerne. De viktigste vitnene har ikke sett noe, bare hørt lyder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marianne-drapet

  • Søndag 9. april blir tobarnsmoren Marianne Våge funnet drept i sin egen leilighet i nordre bydel i Haugesund. Hun var knivstukket flere ganger i ryggen.
  • Politiets hovedteori er at kvinnen ble drept av en innbruddstyv som Våge overrasket da hun kom hjem.
  • Politiet har etterlyst førerne av en rød personbil og en motorsykkel som er sett i Grutle i Haugesund natt til søndag, tidsrommet da Våge (29) trolig ble drept.
  • Før jul skiftet den drepte låsene i alle dørene i boligen sin. Ifølge avdødes venner levde hun et liv i frykt.

Også motorsykkelsporet knytter det seg stor usikkerhet til. Vitnet som fortalte politiet om motorsykkelen som skal ha kjørt i området seint på natta, så aldri den aktuelle sykkelen. Vitnet hørte bare lyden av den, og aner ingen ting om hva slags motorsykkel det dreier seg om.

Ikke meldt seg

Motorsykkelen er fremdeles høyaktuell for politiet. Motorsyklisten har nemlig ikke meldt seg for politiet, trass i gjentatte etterlysninger i media. Det styrker mistanken om at drapsmannen har brukt motorsykkel.

Trass i at flere personer hadde kommet hjem eller vært våkne i det aktuelle tidsrommet natt til søndag, er det ingen som har gjort observasjoner av gjerningsmannen. Han har mest sannsynlig både kommet til boligen og dratt derfra uten at noen har sett ham.

Politiet vet ikke med sikkerhet hvordan han kom dit, men tror at han kan ha brukt motorsykkel.

500 er spurt

Politiet systematiserer og analyserer nå det omfattende materialet etter rundspørringen i nabolaget. Politiet har snakket med mer enn 500 personer, og flere står for tur. Men det har ikke resultert i banebrytende nye opplysninger.

- Ingen har sett personer som kan knyttes direkte til åstedet, bekrefter spesialmedarbeider Lars Ivar Grunnaleite til Dagbladet.

15 etterforskere jobber med saken i helga, de fleste av dem deltar i den omfattende rundspørringen på Bleikmyr nord i Haugesund. Politiet er spesielt interessert i observasjoner av personer, biler og motorsykler. Folk må også fortelle i detalj om sine egne bevegelser natt til søndag for en uke siden. Politiet vil ha et totalt bilde av hvem som har vært hvor til hvilke tider.

Politiet jobber på spreng med rundspørring for å bli ferdig før påske. Mye tyder på at etterforskerne må ta et siste «oppsamlingsheat» etter påsken. Det vil trolig ta uker å systematisere alle opplysningene.

De mest interessante vitnene blir avhørt på politihuset i Haugesund.

- Ingen vitner har gitt oss opplysninger som kan resultere i noen snarlig oppklaring, sier Grunnaleite.