Drapsmannen etterlater seg spor

Flere likheter mellom drapene i Ipswich.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge britisk politi er det flere slående likheter mellom drapene i Ipswich.

Fem kvinner er funnet drept. Alle ble kvalt og alle ble funnet nakne, men smykkene de hadde på seg var ikke fjernet, skriver The Times.

Ettersom politiet nå har funnet disse likhetene betyr dette at de kan stryke koblingene til tidligere uløste drapssaker de siste årene, ifølge The Times.

Fant plagg i går kveld

I går kveld ble det funnet plagg som tilhørte et av ofrene i elven Orwell som renner mellom Nacton og Levington. Dette er stedene hvor tre av de drepte ble funnet.

I dag ankommer de første av 100 spesialetterforskere fra hele landet til Ipswich. Dermed vil etterforskningsteamet bli doblet i løpet av helgen.

Seriemordere pleier vanligvis å etterlate seg spor i form av en signatur. Det kan være en spesiell drapsmetode, eller sporene morderen legger igjen på åsstedet.

Tror morderen jobber midlertidig i Suffolk

PATRULJERER HORESTRØKET: Politiet har økt bemanningen i horestrøket i Ipswich. Foto: AP/Scanpix
PATRULJERER HORESTRØKET: Politiet har økt bemanningen i horestrøket i Ipswich. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Sporene politiet følger nå er blant annet at morderen jevnlig besøker området eller jobber midlertidig i Suffolk. Det ser også ut til at han er mer kjent i området hvor han dumpet de to første likene, vest for Ipswich, enn han er i området hvor de tre andre ble funnet.

4000 tips på to dager

Det har kommet mer enn 4000 tips fra publikum på to dager i forbindelse med saken. Politiet i Øst-England har fått instruks om at dersom de finner kvinneplagg skal dette overleveres til etterforskerne i saken.

Dessuten har politiet i Norfolk økt antall patruljer i Ipswichs horestrøk og oppfordrer de prostituerte til å være ekstra på vakt og rapportere om mistenkelig eller uvanlig aktiviteter blant horekundene.

Drapsmannen etterlater seg spor