- Drapsmannen følger nøye med

- Marianne Våges ukjente drapsmann følger trolig interessert med i det som blir skrevet og sagt om ham i media.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sannsynligvis bruker han mye tid på å tenke gjennom det som har skjedd og vurdere om det er ting han har glemt å skjule, sier professor dr. med. Nils Retterstøl ved Gaustad sykehus til Haugesunds Avis.

Den kjente psykiateren med erfaring fra en rekke drapssaker understreker at han uttaler seg på rent generelt grunnlag. Han kjenner drapssaken i Haugesund bare gjennom media.

- Naturlig nok kan vi anta at drapsmannen har en dyp angst inne i seg. Men han forsøker trolig å skjule dette ved å opptre påfallende rolig og avslappet. Han deltar gjerne i diskusjoner omkring drapssaken, og det er heller ikke sjelden at drapsmenn vender tilbake til åstedet, sier Retterstøl til avisen.

Psykiateren mener alt tyder på at drapet er utført av en mann, ikke en kvinne. Det er sjelden kvinner tyr til kniv og til og med stikker offeret flere ganger, sier han. At offeret og gjerningsmannen kjente hverandre, kanskje meget godt, er sannsylig ut fra ren statistikk, sier han.

Tobarnsmoren Marianne Våge (29) ble funnet død søndag kveld. Det var hennes fraseparerte ektemann som varslet politiet da han kom til låste dører da han skulle levere parets to barn etter helga.

FØLGER MED: - Sannsynligvis bruker drapsmannen mye tid på å tenke gjennom det som har skjedd og vurdere om det er ting han har glemt å skjule, sier professor Nils Retterstøl.