<strong>DREPT PÅ VEI HJEM FRA JOBB:</strong> 43-åringen kom fra jobb da han ble drept i parkeringsetasjen i huset der han bor, på Hoff i Oslo. Her fraktes liket bort i går kveld. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
DREPT PÅ VEI HJEM FRA JOBB: 43-åringen kom fra jobb da han ble drept i parkeringsetasjen i huset der han bor, på Hoff i Oslo. Her fraktes liket bort i går kveld. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN Vis mer

Drapsmannen fortsatt på frifot

Og snart tar politiet juleferie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fortsatt er ingen etterlyst, og enda mindre pågrepet, etter det brutale knivdrapet på Skøyen i Oslo i går. Dermed begynner det å haste for en oppklaring av drapet før store deler av politistyrken tar juleferie.

Etterforskningsleder Hanne Kristin Rohde ved volds- og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt bekrefter at ferieavviklingen vil føre til lavere aktivitet.

- Vil dette føre til at arbeidet med å ta drapsmannen eller -mennene tar lengre tid enn det ellers ville gjort?

- Kommer det fram noe vesentlig nytt i løpet av jula, vil vi kunne få de nødvendige ressursene på plass raskt, insisterer Rohde overfor Dagbladet.no.

<strong>BRUTALT DREPT:</strong> Drapsofferet, en 43-årig IT-gründer, ble funnet av naboer bare kort tid etter at han var blitt dødelig knivstukket. Foto: PRIVAT
BRUTALT DREPT: Drapsofferet, en 43-årig IT-gründer, ble funnet av naboer bare kort tid etter at han var blitt dødelig knivstukket. Foto: PRIVAT Vis mer

IT-gründer
Den drepte 43-åringen, en IT-gründer opprinnelig fra Nord-Norge, men langvarig bosatt i Oslo-området, vil trolig ikke få sin identitet offentliggjort før over helga.

- Det kommer an på de pårørende. De kan også bestemme seg for at navnet ikke skal offentliggjøres i det hele tatt, sier inspektøren, som roser publikum for å ha kommet med en rekke tips i saken.

- Men vi vil gjerne ha flere; folk må ikke brenne inne med opplysninger som muligens kan være av interesse, understreker hun.

Volds- og sedelighetsavsnittet i Oslo kan ringes på nummer 22 66 99 66, eventuelt via politiets fellesnummer 02800.

<strong>ÅSTEDET:</strong> Garasjen i huset der 43-åringen bodde, er delt inn i to avdelinger: en gjesteparkering samt en avstengt beboerparkering innerst. Politiets tekniske etterforskere skal ha sikret fingeravtrykk fra den gule døra på bildet. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
ÅSTEDET: Garasjen i huset der 43-åringen bodde, er delt inn i to avdelinger: en gjesteparkering samt en avstengt beboerparkering innerst. Politiets tekniske etterforskere skal ha sikret fingeravtrykk fra den gule døra på bildet. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

Ulike opplysninger
Det har i løpet av dagen versert en rekke ulike opplysninger om hvilke spor politiet tillegger mest vekt. Blant annet skrev Dagbladet.no at drapet kan være begått av en 30-årig mann med lang psykiatrisk historie, som skal begjære drapsofferets 32-årige samboer.

Rohde bekrefter at de sitter på tips om mannen, og sjekker dem ut, men understreker at dette er ett av mange forskjellige spor som må forfølges.

- På den ene side kan vi ikke utelukke at løsningen ligger her, men på den annen side kan vi ikke unnlate å sjekke de andre ledetrådene på grunn av denne ene, sier etterforskningslederen.

<strong>TRENGER OPPLYSINGER:</strong> Etterforskningsleder Hanne Kristin Rohde takker publikum for de mange tipsene som er kommet inn - men trenger flere. Foreløpig er ingen verken pågrepet eller etterlyst i den svært brutale drapssaken. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
TRENGER OPPLYSINGER: Etterforskningsleder Hanne Kristin Rohde takker publikum for de mange tipsene som er kommet inn - men trenger flere. Foreløpig er ingen verken pågrepet eller etterlyst i den svært brutale drapssaken. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

- Flere mulige scenarioer
Det verserer også en del motstridende opplysninger om hva politiet egentlig tror om drapsmannen eller -mennenes strategi; politiet ga i går uttrykk for en oppfatning om at drapet på 43-åringen var planlagt, og at gjerningspersonen(e) ventet i garasjen der han ble funnet dødelig skadd i 16-tida i går. I dag har Rohde moderert dette.

- Vi kan ikke utelukke venteteorien - men må også ha muligheten åpen for andre scenarioer, for eksempel at han rett og slett ble offer for et ransforsøk med påfølgende basketak som ga dødelig utgang. Mellom disse to ytterpunktene ligger det dessuten et utall andre tenkelige hendelsesforløp, understreker hun.

Det er imidlertid på det rene at drapsofferet ikke ble ranet; alle eiendelene som kunne tenkes tatt i et ran, ble funnet på åstedet, deriblant lommeboka.

Juksekameraer
Det knyttet seg en stund håp til at overvåkingskameraene som er montert i parkeringsetasjen, kunne gi svar på hvem som står bak drapet. Skuffelsen var imidlertid stor da det viste seg at kameraene ikke inneholder elektronikk og bare er hengt opp til avskrekkelse.

<strong>FREDELIG BOOMRÅDE:</strong> Boligsameiet Hofftunet har for en stor del eldre og småbarnsfamilier som beboere, og grov kriminalitet er sjelden. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
FREDELIG BOOMRÅDE: Boligsameiet Hofftunet har for en stor del eldre og småbarnsfamilier som beboere, og grov kriminalitet er sjelden. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

Politiet holder også kortene tett til brystet når det gjelder hvordan gjerningsmannen eller -mennene har kommet seg inn i den avlåste avdelingen av parkeringsetasjen der drapet ser ut til å ha foregått; i kveld spekuleres det på om fingeravtrykk fra døra som går fra parkeringslokalet for beboerne og ut til gjesteparkeringen, kan gi svar, men Rohde har ikke opplysninger å gi om dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer