Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsmannen gikk berserk

SJØVEGAN (Dagbladet): Den 59 år gamle enken Marie-Louise Bendiktsen ble offer for et særdeles brutalt drap. Bendiktsen ble utsatt for massiv vold lenge etter at hun var død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun ble påført store skader en rekke steder på kroppen, og mange av skadene var dødelige. Politikilder betegner drapet som svært brutalt.

- Hun ble «overdrept», sier en politikilde til Dagbladet.

Måten drapet skjedde på, tyder på at gjerningsmannen har mistet fullstendig kontrollen over seg selv under selve drapshandlingen.
Det spesielle med saken er at drapsmannen samtidig har vært iskald nok til å komme tilbake til åstedet ett døgn etter drapet, og tenne på huset for å fjerne sine spor.

Etterforskerne velger å holde alle muligheter åpne når det gjelder motivet for drapet. Det betyr at de heller ikke utelukker at drapet kan ha vært seksuelt motivert. En mulighet politiet holder svært åpen er at hun ble drept under et innbrudd i sitt eget hjem.

Stikk eller slag

Etter det Dagbladet forstår, ble Bendiktsen enten drept med en lang rekke knivstikk, eller hun ble utsatt for massiv stump vold. Politiet har valgt å holde helt tett om hva som er drapsvåpenet i denne saken, men skytevåpen er i alle fall utelukket. Det dreier seg enten om et stikkvåpen eller et slagvåpen. Politiet vet hva som er drapsvåpenet, men har ikke funnet det foreløpig.

Selv om liket som ble funnet i den utbrente eneboligen i Sjøvegan var sterkt forbrent, fant obdusentene ved Regionsykehuset i Tromsø en rekke skader på de indre organene under obduksjonen. Det var det som utløste drapsalarmen sist fredag.
Flere av skadene som Bendiktsen ble påført skal ha vært dødelige. Endelig obduksjonsrapporten foreligger ikke.

Grundig

Kripos har lagt opp sin strategi med henblikk på at dette kan bli en langvarig etterforsking. Politiet bruker fremdeles mye ressurser på å få inn mest mulig informasjon om bevegelsene til personer og kjøretøyer på Sjøvegan fra mandag kveld til brannen oppsto onsdag morgen i forrige uke.

- Det vi legger mest arbeid i nå, er å finne ut hvem som har vært i området i det aktuelle tidsrommet, sier Kripos-førstebetjent Håvard Aksnes, som overtar som etterforskningsleder i neste uke.

- Vi har gjort store fremskritt i etterforskningen. Men vi er ikke i nærheten av et gjennombrudd, sier lensmann Nils Johan Mikalsen.
DREPT: Marie-Louise Bendiktsen.

PRØVER ALT: De tekniske etterforskerne prøver alle muligheter i jakten på spor. I går tømte de septiktanken, uten å gjøre noen funn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!