Drapsmannen glemte kniven

Drapskniven lå ved siden av kvinnen (67) og mannen (70) som ble funnet drept i den gamle trevillaen på Sinsen i Oslo. I natt leita politiet etter fingeravtrykk, som kan avsløre rovmorderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet ble funnet stukket i hjel i andre etasje i den gamle villaen.

Politiinspektør Gunnar Larsen, som leder jakten på drapsmannen, var i går kveld svært tilbakeholden med opplysninger om drapet.

- Av hensyn til etterforskningen har jeg ingen kommentarer, var det eneste Larsen svarte på konkrete spørsmål om hva som egentlig skjedd i Sinsenveien 44, da ekteparet ble drept med en kniv.

Sjekker alibier

Selv om politiinspektøren var ordknapp og lite meddelsom, er det all grunn til å anta at etterforskeren fra kriminalavdelingen i Oslo allerede puster drapsmannen i nakken.

Politiet tror at det er en innbruddstyv som har brutt seg inn i ekteparets bolig, blitt overrasket av det eldre paret og deretter drept dem med en kniv.

Allerede i timene etter drapet fant politiet fram opplysninger om kjente innbruddstyver, og arbeidet med å sjekke alibier opp mot kjente innbruddstyver er ventet å starte allerede i formiddag.

Ved siden av kniven som ble funnet ved siden av ekteparet, er det fingeravtrykk politiet i første omgang setter lit til i jakten på den ukjente drapsmannen.

Funnet av slektning

Det var like etter klokken 11.15 i går sønnen til en kusine av ekteparet kom til den to etasjers trevillaen på Sinsen. Familien hadde ikke fått kontakt med ekteparet på flere dager, og sønnen til kusina skulle for sikkerhets skylød undersøke hvordan det sto til med ekteparet.

Dagbladet får opplyst at sønnen ringte på og deretter gikk rundt huset og oppdaget at glasset i balkongdøra var knust og at selve døra var brutt opp.

Sønnen ringte umiddelbart til sin mor, som er ansatt på politihuset på Grønland. Det var kvinnen som ved 11.30 tida i går formiddag varslet kriminalvakta om at noe var galt, fryktelig galt i den gulmalte

trevillaen i Sinsenveien.

Først på stedet kom ambulansepersonell, kort tid etter var tjenestemenn fra kriminalvakta og Grønland politistasjon på plass. En av de første som gikk inn i enebolig, kunne raskt konstatere at et eldre par _ en mann og en kvinne _ lå livløse i andre etasje i villaen.

en av de døde lå på gulvet mellom gangen og et av de store rommene i andre etasje. Noen få meter lenger bort lå ektefellen.

ved siden av en de drepte lå en kniv. En kniv politiet antar er drapsvåpnet.

Drapsalarm

Det ble umiddelbart slått full drapsalarm. Kriminalteknikere saumfarte huset. Millimeter for millimeter ble hele eiendommen undersøkt, før teknikerne sent i går ettermiddag startet selve undersøkelsene i andre etasje, hvor ekteparet ble funnet.

I går ble også fingeravtrykkseksperter fra Kriminalpolitisentralen på Helsfyr tilkalt. De gjennom gikk hele huset i jakt på eventuelle fingeravtrykk, som kan avsløre drapsmannen.

- Vår arbeidsteori er at de to eldre menneskene som ble funnet, er drept av en innbruddstyv, medgir politiinspektør Gunnar Larsen.

I går kveld gikk flere ti talls etterforskere fra hus til hus på Sinsen og foretok en rundspørring.

- Vi er interessert i alle opplysninger publikum kan ha. Først og fremst om noen har observert noe mistenkelig i området den siste tiden. Ukjente mennesker, eller uvedkomne som har vært i området, sier Gunnar Larsen.

Innbrudd

I går kveld var det rettsmedisinere og kriminalteknikerne som undersøkte drapsstedet. I dag vil politiet forsøke å få oversikt om verdisaker er stjålet fra den eneboligen i Sinsenveien 44.

Politiinspektør Gunnar Larsen ville i går ikke kommentere om det var spor etter kamp mellom ofrene og gjerningsmannen i trevillaen.

- Vi trenger hjelp fra publikum. Alle som kan ha opplysninger må ta kontakt med politiet i Oslo, sier

Gunnar Larsen.

Politiet hadde sent i går kveld ingen klar formening om når ekteparet ble drept. Men det er grunn til å anta at kvinnen og mannen må ha ligget døde i flere dager. Postkassa var overfylt og aviser for flere dager lå ved siden av hverandre.

- Drapstidspunktet er ukjent. Vi ønsker opplysninger fra publikum om alt som har skjedd i området de siste dagene, sier Larsen.