Drapsmannen har fem ukers forsprang

STAVANGER (Dagbladet): Mannen som mishandlet og drepte Tina Jørgensen er på frifot. En vanskelig etterforskning gjenstår før han kan pågripes. Politiet har sikret spor, men drapsmannen har et forsprang på fem uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kriminalsjef Bjørn Andersen innrømmer at politiet etter all sannsynlighet står foran en lang og vanskelig etterforskning.

Selv med funnet av sekken og andre gjenstander i kummen, er det en nærmest umulig oppgave etterforskerne nå har startet: Jo lengre tid som går fra en ugjerning til vitner skal avhøres, jo mindre husker vitnene.

Politiets trøst er at de i flere uker har etterforsket Tina-saken som en forsvinningssak. Og flere nye vitner har meldt seg etter at Tina ble funnet død.

Ødelagte spor

I drapssaker er åstedet oftest politiets viktigste spor. Der finner de tekniske etterforskerne nesten alltid spor som kan knytte en gjerningsmann til forbrytelsen. Politiets problem er at kummen Tina ble funnet i, ikke er noe vanlig åsted. Hun har etter all sannsynlighet ligget i kummen i om lag fem uker. I disse ukene har det vært varmt og regnet kraftig.

Da Tina Jørgensen ble funnet var det mye vann i kummen, noe som betyr at eventuelle spor trolig har blitt ødelagt.

Kan være misbrukt

De helt spesielle forholdene i kummen har også hatt betydning for rettsmedisinernes arbeid. De har fastslått med sikkerhet at hun ble drept med stump vold mot hodet. Det bekreftes at Tina ble funnet delvis avkledd, noe som er en indikasjon på at drapet kan være seksuelt motivert.

- Rettsmedisinernes obduksjon har ikke gitt oss holdepunkter for at hun er seksuelt misbrukt, sier kriminalsjef Bjørn Andersen.

Etter å ha ligget fem uker i vann, er det nær umulig å få sikre opplysninger på dette punktet.