Drapsmannen ikke full

SKIEN (Dagbladet): 19-åringen fra Svelvik som natt til 9. desember tilsynelatende uten motiv drepte 15-årige Maiken Aanes Christensen, hadde under en i promille da han begikk sin grusomme handling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser analysene av blodprøvene som politiet i Nord-Jarlsberg har fått svar på.

To av rettens oppnevnte psykiatere går nå i gang med å undersøke den mentale tilstanden til den unge mannen.

Han skal i lengre tid ha vanket i et kroppsbygger- og styrketreningsmiljø i Drammen, der bruk av anabole steroider har stått sentralt.

Styrkedop

Politiinspektør Eskil Bredesen bekrefter at man nå venter spent på analysesvarene fra den utvidede blodprøven. Her vil man se hvilke andre stoffer og stimuli siktede eventuelt var påvirket av i gjerningsøyeblikket.

På spørsmål om politiet har kommet noe nærmere et mulig motiv for ugjerningen under avhørene av siktede, svarer Bredesen benektende: Bildet er det samme som i dagene kort etter den grusomme og uforståelige handlingen.

Seksuelt motiv?


Det er vel kjent at kombinasjonen anabole steroider og alkohol, eventuelt annen dop, kan være farlig. Flere medisinske studier konkluderer med at kombinasjonen kan føre til akutt mental ubalanse.

Bredesen bekrefter at en vesentlig del av saken nå går på å kartlegge siktedes dopbruk utover alkoholen.

Han vil ikke svare på hva siktede har svart på politiets spørsmål - om han går på anabole steroider.

Hvorvidt det kan ha vært et seksuelt element bak ugjerningen, vil politiet verken bekrefte eller avkrefte.

VENTER: Politiinspektør Eskil Bredesen venter nå spent på resultetet av den utvidete blodprøven der man vil se hvilke andre stoffer og stimuli siktede eventuelt var påvirket av i gjerningsøyeblikket. Her fra fengslingsmøtet av den 19 år gamle drapsmannen.