- Drapsmannen ikke sinnssyk

- Jeg finner det mer sannsynlig at gjerningsmannen i Kristiansand ikke er sinnssyk enn at han er det. Derimot har han nok store personlige avvik, sier rettspsykiater Karl-Ewerth Horneman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag kom den foreløpige obduksjonsrapporten, som konkluderer med at Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble drept med et stikkvåpen - sannsynligvis en kniv. I tillegg viser obduksjonen at jentene trolig ble utsatt for seksuelle overgrep.

- Det var som ventet. Det er sjelden gjerningsmenn begår slike drap uten å forgripe seg seksuelt mot offeret, sier rettspsykiater Karl-Ewerth Horneman til Dagbladet.no.

Han tror at gjerningspersonen er en mann i voksen alder, det vil si mer enn 20 år gammel, med store karaktermessige avvik.

- Ikke sinnssyk

- Jeg finner det mer sannsynlig at drapsmannen ikke er sinnssyk enn at han er det. I tillegg til sterke seksuelle avvik har han også andre sterke driftsavvik, for eksempel aggressivitet, drapslyst, og manglende evne til medfølelse med andre, sier Horneman, som presiserer at han bare uttaler seg på et generelt erfaringsmessig grunnlag.

Rettspsykiateren mener det er mest sannsynlig at politiet bør lete etter én gjerningsmann, ikke to. Pedofile arbeider ikke sammen med andre:

- Pedofile er ensomme mennesker som opererer alene, sier Horneman.