- Drapsmannen ingen «kopi-morder»

Professor og rettspsykiater Berthold Grünfeld tror ikke gjerningsmannen bak dobbeltdrapet i Kristiansand har drept Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) for å kopiere massemorderen Thomas Quick.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var rettspsykiater Karl-Ewerth Horneman som tidligere i dag lanserte teorien om at de to småjentenes drapsmann er blitt «inspirert» av den svenske seriemorderen.

- Vi kan selvsagt ikke se bort fra det, men tanken om smitteeffekt kommer egentlig fra en helt annen del av kriminologien, nemlig brannstiftere, sa Grünfeld i TV2-programmet «Sentrum».

Han uttrykte usikkerhet om dette kunne ha tilsvarende dynamikk i drapssaker, og sa at han trodde mindre på den forklaringen.

Grünfeld sa også at det nå er viktig å ha et åpent sinn for å kunne sirkle inn drapsmannen. Han ville nødig gå inn på spesifikke beskrivelser, men antok likevel at det er en mannlig drapsmann, sannsynligvis i 30-årene.

- Blottere og kikkere begår vanligvis ikke alvorlige forbrytelser, sier Grünfeld.

(NTB)

TROR IKKE PÅ «KOPI-MORDER»: Rettspsykiater Berthold Grünfeld tror ikke gjerningsmannen drepte for å kopiere massemorderen Thomas Quick.