Drapsmannen kan ha blitt sett

Politiet jobber ut fra teorien om at mannen som drepte Anne Slåtten (22), kan ha blitt sett i nærheten av drapsstedet. Flere vitner i saken har ikke alibi for drapsmorgenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FØRDE (Dagbladet): Derfor er det uhyre viktig for politiet å plotte inn samtlige bevegelser i området der Anne Slåtten ble kvalt søndag morgen for snart to uker siden.

Sentralt i dette arbeidet er nå etterlysningen av to unge gutter. De ble observert vel to kilometer fra åstedet. Politiet understreker at guttene, som begge hadde mørkt hår og var lyse i huden, er vitner i saken.

Har ikke alibi

b>

De siste dagene har en rekke personer vært inne til avhør ved lensmannskontoret i Førde.

Dagbladet får opplyst at flere vitner ikke har gitt politiet et fullgodt alibi for morgenen Anne Slåtten ble drept. Deres forklaringer blir nå sjekket opp mot mobiltelefontrafikk og andre vitneforklaringer.

Flere vitner, deriblant såkalte moduskandidater som har avgitt DNA-prøve, er imidlertid sjekket ut av saken.

De to unge guttene som er etterlyst, hadde seint i går kveld ikke meldt seg for politiet, som i går gjorde undersøkelser i området der guttene kan ha gått.

- Vi vet ikke hvor gamle de er, men de er beskrevet som unge gutter. Dersom noen kjenner seg igjen i denne beskrivelsen, eller dersom andre gjør det, vil vi gjerne ha kontakt med dem, sier lensmann Kjell Fonn. De to guttene var våte, noe som tyder på at de hadde vært ute i regnet. Den ene var høy og tynn, mens den andre var lavere og skal ha haltet. De to guttene kan ha passert åstedet rundt drapstidspunktet.

Flere kan ha sett Anne

For politiet er det en gåte at bare to personer sier de så Anne Slåtten etter at hun forlot hybelhuset.

Men Dagbladet kjenner til at politiet har flere vitneopplysninger som går ut på at Anne Slåtten kan ha blitt sett i området.

I dag vil etterforskerne presentere hva vitner har sett i området. Politiet har innsett at de trenger mer hjelp.

Fortsatt DNA-jakt

Samtidig som politiet presenterer en oversikt over bevegelser i området rundt drapsstedet, fortsetter jakten på drapsmannen i reagensrør i Oslo.

Flere titalls unge menn har avgitt spyttprøve til politiet, og det foregår nå en omfattende DNA-registrering. DNA-profilen til vitner i saken blir sammenliknet med biologiske spor fra åstedet.

- Vi håper de tekniske sporene kan bringe oss videre i etterforskningen. Vi håper gjerningsmannen føler at vi puster ham i nakken, sier lensmann Kjell Fonn.

Fortsatt har ikke bilføreren av en mørk, mystisk bil meldt seg til politiet. Bilen, som skal ha kjørt i stor fart, ble observert halvannen kilometer fra åstedet 07.35 søndag morgen. Politiet mener Anne Slåtten ble drept ca. klokka 07.20.

VIL HA HJELP: I dag vil politiet fortelle hva vitner har sett i området rundt drapsstedet. Lensmann Kjell Fonn, her med pressefolk på slep, sier det er vanskelig å være sikker på at de har fått med seg alle bevegelser.