Drapsmannen kan ha blitt sett

Politiet jobber ut fra teorien om at mannen som drepte Anne Slåtten (22), kan ha blitt sett i nærheten av drapsstedet. Flere vitner i saken har ikke alibi for drapsmorgenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FØRDE (Dagbladet): Derfor er det uhyre viktig for politiet å plotte inn samtlige bevegelser i området der Anne Slåtten ble kvalt søndag morgen for snart to uker siden.

Sentralt i dette arbeidet er nå etterlysningen av to unge gutter. De ble observert vel to kilometer fra åstedet. Politiet understreker at guttene, som begge hadde mørkt hår og var lyse i huden, er vitner i saken.

Har ikke alibi

b>

De siste dagene har en rekke personer vært inne til avhør ved lensmannskontoret i Førde.

Dagbladet får opplyst at flere vitner ikke har gitt politiet et fullgodt alibi for morgenen Anne Slåtten ble drept. Deres forklaringer blir nå sjekket opp mot mobiltelefontrafikk og andre vitneforklaringer.

Flere vitner, deriblant såkalte moduskandidater som har avgitt DNA-prøve, er imidlertid sjekket ut av saken.

De to unge guttene som er etterlyst, hadde seint i går kveld ikke meldt seg for politiet, som i går gjorde undersøkelser i området der guttene kan ha gått.

- Vi vet ikke hvor gamle de er, men de er beskrevet som unge gutter. Dersom noen kjenner seg igjen i denne beskrivelsen, eller dersom andre gjør det, vil vi gjerne ha kontakt med dem, sier lensmann Kjell Fonn. De to guttene var våte, noe som tyder på at de hadde vært ute i regnet. Den ene var høy og tynn, mens den andre var lavere og skal ha haltet. De to guttene kan ha passert åstedet rundt drapstidspunktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.